Varza picanta la wok cu muschiulet de porc la gratar

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete rapide

Reteta Varza picanta la wok cu muschiulet de porc la gratar

Stiti deja ca tot ce are wok in titlu ajunge pe masa foarte rapid. Acesta a fost pranzul nostru in ultima zi a anului ce tocmai a trecut.

Ingrediente

Varza picanta la wok

1 varza medie (cca 1 kg)
1 lingurita cu varf ghimbir razuit pasta
3 catei mari de usturoi
3-4 fire ceapa verde
2 lingurite ardei iute macinat in ulei (sau pasta de ardei iute, sau sos Sriracha; sau chili oil)
1 lingura sos de soia
2 linguri ulei
sare

Muschiulet de porc la gratar

1/2 muschiulet de porc (cca 250 gr)
patrunjel si felii de ardei iute pentru decor

Marinata (nuoc cham)

1 lingurita pasta de ardei iute
2 catei mici usturoi
2 linguri otet de orez
2 linguri suc de lime
1 lingura plina zahar
2 linguri apa calda
1 1/2 lingura sos de peste (Fish Sauce; exista varianta vegana)
1/2 lingura sos de soia

Portii: 3
Calorii: 886 cal in total

 

  1. Marinata se poate pregati din timp si pastra la frigider. Zaharul se dizolva in apa calduta. Intr-un mojar se piseaza usturoiul pana devine pasta. Se adauga pasta de ardei iute si se mai piseaza impreuna. Se adauga zaharul dizolvat si restul ingredientelor pentru dressing si se amesteca bine. Gustati si dregeti de sare si aciditatea (cu suc de lime).
  2. Muschiuletul se taie felii cat mai subtiri, cat puteti de subtire fara a le rupe (cca 2-3 mm). Se amesteca cu marinata si se lasa la frigider 2-4 ore.
  3. Varza se taie fideluta fina, se presara cu sare si se framanta un pic cu mana sa se fragezeasca varza.
  4. Ghimbirul se da pe razatoare si usturoiul se striveste. Ceapa verde se toaca rondele.
  5. Se incinge bine un wok larg (cam 28-30 cm) si se adauga uleiul. Se adauga ghimbirul, usturoiul si ceapa verde si se soteaza scurt (30 secunde), pana vine un miros placut din tigaie.
  6. Se adauga varza si se lasa focul la mare. Se amesteca des, timp de 5 minute, pana cand varza incepe sa aiba un usor miros dulceag.
  7. Se adauga pasta de ardei iute si sosul de soia si se mai soteaza totul, amestecand mereu inca 1 minut. Gustati si dregeti de sare.
  8. Se incinge bine o tigaie grill (macar 5 minute, fara grasime).
  9. Se scot feliile de carne din marinata, scurgandu-le bine si dand jos condimentele lipite de ele. Se aseaza feliile pe tigaia grill si se lasa numai 1 minut, daca ati reusit sa le taiati subtire. Le intoarceti si le mai lasati 1 minut. Daca tigaia e bine incinsa ele se vor rumeni usor chiar si in acest timp scurt. Nu inghesuiti feliile in tigaie, daca e necesar le pregatiti in ture.
  10. Se scot feliile de carne pe platoul de servire. Se presara patrunjel tocat si felii de ardei iute.
  11. Se serveste carnea calda, alaturi de varza picanta.

Comentarii (1)

 

Nica  acum 2 luni - 6 Ianuarie 2024 16:00  

Excelent! Multumesc frumos!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...