Retete de la A la Z
2 Decembrie 2008
Acadele cheesecake cu ciocolata
Pentru copiii cuminti Mos Nicolae aduce acadele delicioase. Sigur nici adultii nu se vor da inapoi de la ele.
21 Iunie 2011
Agua de Valencia
Anca S. mi-a trimis aceasta reteta cu urmatoarea descriere.: "In Spania se bea acest cocktail in timpul verii pentru ca in timp ce te imbata, te racoreste... Sau invers." Tentant, nu-i asa?
10 Iulie 2015
Alerta de boia afumata la Cora
Gasiti boia dulce afumata (pimenton de la Vera) la Cora.
28 Aprilie 2016
Alerta de rubarba in Kaufland
Alerta de rubarba in Kaufland! La pretul de 7.99 lei / kg, din Germania.
12 Octombrie 2015
Alerta de seminte de fenicul de la Fuchs
Semintele de fenicul se gasesc in magazinele naturiste sau cele specializate in vanzarea condimentelor. De curand le-am vazut si in Cora si Auchan.
30 Septembrie 2014
Alivanca cu boabe crocante de porumb
Cu atatea deserturi moderne si usor accesibile in jurul nostru, poate ati uitat de simpla si traditionala alivanca, care ne-a incantat copilaria.
13 Mai 2014
Aluat foietaj rapid
Aluat tip foietaj facut cu o tehnica mult mai simpla si rapida decat aluatul foietaj clasic.
6 Septembrie 2008
Amestec pentru ciorbe
Reteta o am din primavara de la Leila si abia asteptam sa o pun in practica, contine exact ce pun si eu cel mai des la ciorbite, leustean, frunze de telina, rosii...
17 Decembrie 2014
Ananas caramelizat cu ganache
Un desert simplu in care combinatia de arome face totul.
22 Ianuarie 2014
Ananas cu spuma caramel
V-am promis saptamana aceasta un meniu "ca de restaurant", dar desertul chiar este de restaurant si nu orice restaurant, ci unul parizian (ha, ha, ce-mi place, suntem tare chic anul asta, numai la Paris evadam). Este un desert creat de Sebastien Guenard pentru Miroir . Mon Dieu, ce combinatie! Si spuma caramel!!! O sa va ramana pe veci in retetar.
7 Februarie 2013
Anghinare alla Romana
De cand mi-am dorit sa pregatesc aceasta reteta traditionala din Roma... si in sfarsit am gasit anghinare proaspata la Metro si m-am pus pe treaba. Reteta e simpla, mai migaloasa e treaba cu mancatul si curatatul lor. Pentru asta, incepatorii chiar au nevoie de manuale de utilizare ;)
19 Mai 2012
Antipasto cu bresaola si mozzarella
Astazi e soare, e frumos, asa ca nu va dau o reteta care sa va tina in bucatarie. In schimb va propun va propun acest antipasto rapid (inspirat din vacanta mea la Roma) alaturi de un pahar de Chianti.
31 Ianuarie 2011
Antricot de vita la gratar
Sambata am cumparat o bucata de 2 kg de antricot de vita, iar duminica am preparat doua felii intr-un mod cat se poate de simplu: la gratar. Am urmat sfaturile lui Jamie Oliver pentru pregatirea unui antricot perfect si iata ce a iesit.
25 Noiembrie 2008
Aparat de scos cotoarele de mere
Se foloseste pentru scos cotoarele de la mere. Merele astfel pregatite sunt mai usor de taiat felii sau rondele pentru tarte. Sau se pot umple si pregati deserturi cum e cel de aici.
22 Aprilie 2009
Aperitiv cald cu rosii si branza
Reteta de azi este un aperitiv simplu de realizat dar atat de aspectuos! Poate fi servit si la o masa eleganta, dar si pe un bufet suedez.
25 Septembrie 2009
Ardei copti pentru iarna
Iubesc Clujul, mai ales in aceasta perioada in care a inceput sa miroasa a ardei copti... oriunde merg, de la fiecare casa sau apartament vine acest miros placut de ardei copti. In weekend mi-am adus si eu contributia la acest miros general, mi-am copt ardeii la foisor, pe gratar si i-am pus la borcan dupa o reteta proprie...
21 Decembrie 2017
Ardei copti umpluti cu crema de ton
Aperitiv in culorile preferate ale lui Mos Craciun.
17 Septembrie 2015
Ardei iute macinat in ulei
Pentru mancaruri picante care sa ne incalzeasca la iarna.
Pagina Precedenta 1 - 2 - 3 - 4 Pagina Urmatoare