Ardei copti in stil mexican

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta usor revizuita. Rezulta o mancarica dulce-picanta, pe care o puteti servi simplu cu paine, ca si garnitura langa carne dar si ca sa umpleti foi de tortilla (quesadilla) sau ca aperitiv cu tortilla chips.

Ingrediente

5 ardei kapia (3 rosii si 2 verzi)
2 cartofi
1 ceapa mare
140 gr porumb fiert din conserva (scurs)
1/2 ardei iute
3 linguri smantana (sau iaurt grecesc pentru mai putine calorii)
sare, piper, chili fulgi
3 linguri ulei

  1. Ardeii se coc si se curata urmand instructiunile de aici. Ardeii se pot coace pe plita sau pe gratar pentru o aroma mai placuta.
  2. Cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
  3. Ardeii curatati se toaca marunt fie dandu-le doua pulsuri in robot, fie cu cutitul.
  4. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata felii si ardeiul iute pentru 5 minute, doar pana se inmoaie.
  5. Adaugati porumbul si cartofii si sotati pana se incalzesc.
  6. Adaugati ardeii si sucul de pe ei si caliti inca 3 minute. Veti observa ca sucul se va carameliza usor. Sarati si piperati.
  7. Opriti focul si adaugati smantana/iaurtul. Amestecati pana se topeste si se formeaza un sos. Daca sosul pare usor cleios adaugati 2 linguri de apa, doar cat sa aveti un sos fluid. Potriviti de sare si piper si adaugati fulgi de chili dupa gust. Mancarea fiind usor dulceaga (de la ceapa, porumb si ardei) trebuie bine asezonata cu piper si chili.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...