Pasta de ardei rosii (Ajvar)

Retete cu legume Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pasta de ardei rosii (Ajvar)

Aceasta pasta am descoperit-o in Croatia unde este servita langa orice mancare din carne de porc: gratare, frigarui, in plescavica (un hamburger cu aceasta pasta), langa cevapcici (foarte asemanatori cu micii nostri)...este folosita de fapt in loc de mustar si ketchup. Am vazut si retete croate de supa in care se pune aceast pasta.

Si minune mare am reusit si eu sa manac aceasta pasta deoarece seamana cu zacusca noastra!

Ingrediente

1 vanata mare (cca 600 gr)
6 ardei capia rosii mari (cca 1 kg)
2 linguri suc lamaie
1 ceapa
3-4 catei usturoi
30 ml ulei + 3 linguri ulei
sare, piper

  1. Vanata se inteapa cu furculita de jur imprejur. Se pune vanata si ardeii in tava aragazului pe hartie de copt. Se coc la 200C pentru aprox. 45 minute ardeii. Vanata se mai lasa 15 minute. In timpul coacerii intoarceti legumele din cand in cand.
  2. In acest timp tocati ceapa si usturoiul si sotati-le in 3 linguri ulei masline pana se inmoaie.
  3. Cand sunt coapte legumele sarati ardeii si acoperiti-i cu folie pentru 10-15 minute sa transpire si sa fie mai usor de curatat.
  4. Curatati ardeii de coaja, cotoare si seminte. Curatati vanata de coaja flosind tehnica de curatare a vinetelor de aici.
  5. Puneti in robotel ardeii, miezul de la vanata, sucul de lamaie, ceapa si usturoiul si sare si piper dupa gust. Mixati bine turnand incet uleiul, la fel ca la maioneza.
  6. Se pastreaza in borcane la frigider. Se serveste in boluri cu patrunjel presarat deasupra.

Legumele in tava de copt

Legumele in tava de copt

Toate ingredientele in robotel

Toate ingredientele in robotel

Pasta de ardei rosii (Ajvar)

Pasta de ardei rosii (Ajvar)

Comentarii (8)

 

maria  acum 15 ani - 10 Septembrie 2008 11:35  

reteta asta e mai rapida ca zacusca ,
 

Ioana  acum 15 ani - 10 Septembrie 2008 11:48  

si aduce la gust cu zacusca, doar ca e mai dietetica, se simte ca nu are atata ulei, e mai usoara

daca vrei poti sa o pastrezi exact ca zacusca in borcane sterilizate si capsate pe care le mai pui jumate de ora la cuptor sau o poti congela asa cum a facut Angela cu zacusca. eu nu am incercat dar daca ea zice ca merge e ok.
 

slagena  acum 14 ani - 8 Octombrie 2009 15:57  

delicioasa,ff buna eu am facut-o
=P~ prea putzin
 

marius  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 03:08  

daca sti reteta ungureasca : pasta de ardei dulce Piros Arany de unilever ti-as fi recunoscator
este delicioasa
 

Ioana  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 11:55  

stiu, si mie imi place, este cea mai buna. dar nu am o reteta pentru asa ceva, si eu o cumpar.
 

mariusm17  acum 12 ani - 1 Iulie 2011 18:18  

ajvar ca ajvar dar mie mie dor de o pleaSCAVITA FACUTA IN SERBIA SAU MACAR MESANO MESO SI MAI AM 2 LUNI PANA ATUNCI :((
 

SHTEFANIA  acum 10 ani - 1 Ianuarie 2014 20:11  

FF BUNA.
ASHA FACEAM SI EU ACASA , IN ROMANIA , CA DOREA FIICA MEA ...NU SHTIAM CA SE CHEAMA AJVAR ..NOI O MANCAM CA ZACUSCA
AM , VAZUT LA SIRBI , PE UN SITE, CA FIERBEA BORCANELE .15 MINUTE
SANATATE,BUCURII IN 2014 , AN MAI BUN , ALATURI DE CEI DRAGI
LA MKULTZI ANI DIN RE. ITALIA , RODICA-STEFANIA
 

anisoara chisalita  acum 9 ani - 3 August 2014 18:41  

este minunata am facut-o acasa in Romania.....un salut din Italia :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...