Ardei umpluti cu branza

Ingrediente

3 ardei mici (kapia am folosit)
100 gr branza telemea (de capra)
100 gr cascaval
50 gr branza de vaca
1 lingura smantana (sau iaurt)
cateva fire de marar
1 galbenus de ou
1/4 lingurita piper negru

  1. Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se "abureasca" un pic si sa fie mai usor de curatat.
  2. Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga branza de vaca, iaurtul si oul. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar.
    * in loc de marar puteti folosi oregano sau ierburi Provence.
  3. Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa.
  4. Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire (cat jumatate de deget) ca sa aveti spatiu de manevra pentru urmatorii pasi.
  5. Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte.
  6. Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc.
  7. Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc.
  8. Se servesc calzi.

Umplutura

Ardei copti

Ardei curatat

Ardei umpluti

Ardei umpluti cu branza

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...