Ardei umpluti cu carne si bulgur

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc

Reteta Ardei umpluti cu carne si bulgur

Haideti sa testam bulionul de anul acesta cu niste ardei umpluti, care am dorit sa fie echivalentul sarmalelor cu pasat.

Reciclarea resturilor: daca va ramane sos dupa ce ati terminat ardeii, taiati cativa cartofi felii pe lung si fierbeti-i in sos. Sunt deliciosi.

Ingrediente

8 ardei mici
600 ml bulion
1 lingura faina

Umplutura

400 gr carne tocata de porc
130 gr bulgur fin
1 lingurita boia dulce
1/2 legatura patrunjel
1 ou mare
sare, piper

Portii: 3-4

  1. Se taie un capacel in partea de sus a ardeilor si se curata de cotoare. Se spala sub jet de apa.
  2. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Cu acest amestec se umplu ardeii, lasand liberi cativa mm in partea de sus sa aiba loc sa se umfle umplutura. Se aseaza ardeii in picioare intr-o oala care sa-i cuprinda cat mai bine.
  3. Se toarna bulionul in oala si apoi se completeaza cu apa pana ardeii sunt acoperiti si incep sa pluteasca usor.
  4. Se pune oala pe foc mare si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba, se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 45 minute.
  5. Se dizolva faina in apa si se toarna in oala, amestecand usor. Daca nu ati pus bulionul cu sare, se gusta sosul de sare si daca este necesar se adauga. Daca sosul este putin acid se adauga o priza de zahar. Cand reincepe sa fiarba, se lasa pe foc inca 15 minute fara capac, astfel incat sosul sa scada un pic.
    * daca doriti sosul mai gros folositi 1 lingura de faina cu varf, daca il doriti doar usor legat folositi 1 lingura rasa de faina
  6. Se servesc calzi, cu smantana. Sunt foarte buni reincalziti.

Ardeii curatati

Ardeii curatati

Umplutura

Umplutura

Ardeii umpluti in oala

Ardeii umpluti in oala

Turnam bulionul

Turnam bulionul

Adaugam apa

Adaugam apa

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Senni  acum 10 ani - 26 Iulie 2013 18:41  

Buna Ioana.

Noi n-am avut inca timp sa facem bulionul din Salaj dar Sven l-a vazut si a decis ca maine il va face. Dar am trisat teribil azi ca sosul sa se apropie cu bulionul. Deci in umplutura am adaugat ceapa si in sos celelalte legume de la bulion. Am pus doar marar in loc de patrunjel ca noi suntem fanatici cu mararul la ardei umpluti. Vina mamei mele si Sven nu mai vrea altfel. Ne-a iesit foarte bun, ne-a placut enorm si vom mai reface reteta cu bulgur. Multumim!
 

Ioana  acum 10 ani - 27 Iulie 2013 11:59  

Cristina, data viitoare sa-i incerci cu bulgur. daca iti plac sarmalele cu pasat, sigur iti vor placea si acestia :)

Senni, ma bucur ca v-a placut varianta cu bulgur. Sven, spor la bulion!
 

Constantina Domnita  acum 10 ani - 5 Ianuarie 2014 12:16  

buna furnicuto ma bucur foarte mult ca am gasit reteta ta de ardei umpluti cu bulgur chiear astazi ma pun sa fac ati multumesc mult pt reteta sa ai o zii buna
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Ianuarie 2014 10:44  

Domnita, cred ca o sa-ti placa, au un gust deosebit datorita bulgurului.
 

Ioana  acum 8 ani - 29 Iunie 2015 22:53  

Buna, Ioana. Am la indemana bulgur pisat mare, dar nu foarte mare. Crezi ca as putea incerca sa-l folosesc in aceasta reteta?
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 08:51  

se poate. opareste bulgurul cateva minute in apa (maxim 5), scurge-l bine si apoi pune-l la umplutura.
 

Mari Ana  acum 8 ani - 6 Decembrie 2015 12:50  

Gustosi. Au o consistenta mai densa datorita bulgurului si sunt...altfel. Dar buni. :)
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Decembrie 2015 17:35  

da, au alta consistenta. de fapt la fel e si la sarmalele cu pasat, mult mai dense, dar intr-un mod placut. de aceea sunt preferatele mele dintre toate sarmalele. acum am descoperit la bunica-mea alta varianta traditioanala care si-a castigat locul doi in inimile noastre. o sa pregatesc poze, e prea buna ca sa ramana doar la noi in familie. si e tot usoara (la noi in familie sarmalele sunt light, se pot manca fara paine, nu sunt deloc grase).
 

Damiana  acum 7 ani - 28 Aprilie 2016 00:28  

As vrea sa va intreb daca am umplutura deja facuta cu orez, pt sarmale, pot sa adaug bulgur? Adica se poate si cu orez si cu bulgur..?
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Aprilie 2016 09:26  

cred ca da, mai ales daca nu ai pus mult orez. ca sa nu iasa prea seaca umplutura. bulgurul e mai aspru decat orezul.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...