Ardei umpluti vegetarieni

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu orez Retete de post Retete la cuptor

Reteta Ardei umpluti vegetarieni

De fapt sunt chiar vegan. Eu am mancat doar umplutura si au fost foarte buni, va dati seama cum erau daca mancam si ardeiul :)

Ingrediente

3-4 ardei grasi mari
150 gr ciuperci
100 gr vinete
100 gr dovlecel
100 gr orez
2 rosii mari
cateva fire patrunjel
marar (dupa gust)
bulion (cam 150 ml)
8-9 linguri ulei masline
sare, piper

  1. Am taiat ardeii in doua si i-am curata de cotoare si seminte. I-am asezat intr-o tava.
  2. Am taiat marunt ciupercile, pulpa de la vinete si cea de la dovlecei. Am tocat patrunjelul si am dat pe razatoare rosiile (sau in mixer).
  3. Am amestecat toate legumele tocate, orezul, patrunjelul, 4 linguri ulei si am condimentat cu sare, piper si putin marar. Am adaugat si 3 linguri bulion fiindca rosiile mi-au parut cam fara gust.
  4. Am umplut ardeii cu acest amestec.
  5. Am turnat inca 4-5 linguri ulei in tava, plus 1 cana de apa si 150 ml bulion. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, avand grija sa fie etans inchisa.
  6. Am dat la cuptor la 200C pentru 1 ora.
  7. Se servesc stropiti cu sosul din tava. Cei care nu sunt vegan pot servi si cu smantana.

Ardeii curatati ii asezam in tava

Ardeii curatati ii asezam in tava

Umplutura

Umplutura

Umplem ardeii

Umplem ardeii

Scosi de la cuptor

Scosi de la cuptor

Ardei umpluti vegetarieni

Ardei umpluti vegetarieni

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

Daisy  acum 12 ani - 27 Octombrie 2011 19:30  

Are ceva daca pastrez umplutura pentru ardei, dar in loc sa tai ardeii si sa-i bag la cuptor (nu cred ca ma tine 1h butelia) sa-i fierb in varianta clasica? Merci.
 

Ioana  acum 12 ani - 27 Octombrie 2011 19:32  

dar nu e mare diferenta la timpul de fierbere intre cele doua variante...
 

Vulpe C.  acum 12 ani - 23 Noiembrie 2011 16:36  

As vrea sa stiu ce orez ai folosit, basmati sau cu bob lung simplu?
Cu
 

Ioana  acum 12 ani - 24 Noiembrie 2011 08:34  

de obicei am basmati in casa, deci cel mai probabil acela l-am folsit.
 

diana  acum 11 ani - 26 Aprilie 2012 19:52  

aratà foarte bine o sà ìncerc cà tin curà =P~ =P~ =P~ :)
 

Minut  acum 8 ani - 18 Aprilie 2015 18:42  

FoaRte bn arata
 

Corina  acum 6 ani - 10 Mai 2017 00:26  

Toate vegetalele trebuie putin calite sau lasate asa ?
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Mai 2017 09:39  

crude, nu trebuie calite. sucul care o sa-l lase la cuptor, va fi absorbit de orez.
 

roman elena  acum 6 ani - 6 Noiembrie 2017 19:12  

bun
 

Flori vld  acum 6 ani - 21 Februarie 2018 17:57  

Eu ii am de 1 ora la cuptor la 200 grade insa abia daca au fiert.cum de i-ai terminat intr-o ora?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...