Legume umplute cu carne si orez

Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete la cuptor Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Legume umplute cu carne si orez

Bucurati-va de toamna cu aceasta tava atractiva pentru toata familia. Umplutura e usoara fiind preparata cu carne de vita si mult orez. Sosul e delicios, fiindca am folosit deja cunoscutul sos de rosii in stil grecesc. Acest fel de mancare se numeste Gemista si face parte din categoria mancarurilor Lathera (gatite in ulei).

Ingrediente

5 rosii de marime medie
5 ardei grasi verzi (aprox. de aceeasi marime cu rosiile)
4-5 cartofi
200 ml sos de rosii in stil grecesc
250 ml apa
50 ml ulei masline

Umplutura

400 gr carne tocata de vita
150 gr orez cu bob lung
1 ceapa mare
1 morcov mic
1/2 legaturica patrunjel
4 fire marar
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 5

  1. Se taie un capacel la rosii. Se scobeste pulpa rosiilor. Pulpa se mixeaza in robot pana devine piure.
  2. Se taie un capacel la ardei. Se curata ardeii de cotoare si nervuri.
  3. Intr-o tigaie se incinge uleiul pentru umplutura. Se adauga ceapa tocata fin si morcovul razuit. Se calesc pana ceapa este foarte moale.
  4. Se adauga carnea si se prajeste pana-si schimba culoarea si nu mai e deloc roz.
  5. Se adauga orezul si se mai prajeste 2 minute, amestecand des.
  6. Se adauga pulpa rosiilor, verdeata tocata fin, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se aduce continutul la fierbere si se fierbe 2 minute.
  7. Se aseaza legumele intr-un vas care sa le cuprinda lejer. Se umplu legumele cu umplutura de carne si orez, lasand cativa mm liberi deasupra, sa aiba loc sa se umfle. Aveti grija sa distribuiti uniform in legume lichidul din umplutura. Se aseaza capacelele pe legume (vor tine umezeala inauntru).
  8. Cartofii se curata si se taie cuburi sau felii pe lungime. Se distribuie cartofii printre legume.
  9. Se toarna deasupra sosul de rosii, apa si uleiul de masline. Se presara sare si peste legume si peste cartofi.
  10. Se da tava la cuptor, la 200C, pentru 50-60 minute. Se verifica sa fie orezul si cartofii fierti dupa acest timp si apoi se scot din cuptor.

 

Umplutura

Umplutura

Legumele umplute si cartofii printre ele

Legumele umplute si cartofii printre ele

Adaugam sosul, apa si uleiul

Adaugam sosul, apa si uleiul

Legume umplute cu carne si orez

Legume umplute cu carne si orez

Comentarii (10)

 

Vali  acum 10 ani - 27 Septembrie 2013 11:21  

Arata absolut delicios =P~
 

RAMONA  acum 10 ani - 27 Septembrie 2013 13:33  

Ii delicios, eu stiam ca se face fara carne si se pune vanata.
 

Ioana  acum 10 ani - 27 Septembrie 2013 13:40  

da, exista si varianta fara carne, doar cu orez si verdeturi, este varianta pentru vara. toamna merge putina carne slaba. varianta doar cu orez o gasesti aici:[link]
 

Cristina  acum 10 ani - 28 Septembrie 2013 09:10  

O bunatate, absolut delicios.
 

Anamaria  acum 10 ani - 30 Septembrie 2013 23:03  

Imi plac mult legumele umplute cu carne si orez. Umplu rosii, ardei si dovlecei si le prepar la cuptor.
Foarte gustoase. Se pot servi cu smantana sau iaurt, dar eu le prefer simple.
 

Rodica  acum 9 ani - 25 August 2014 20:29  

Buna, Ioana! Crezi ca daca inlocuiesc orezul cu bulgur, la reteta aceasta, va iesi bine? ( sa fac o combinatie intre aceasta reteta si cea de ardei umpluti cu bulgur pt ca as prefera la cuptor nu fierti pe aragaz). Si, daca e ok sa adaug bulgur, cum sa procedez? Il adaug asemenea orezului? Il las la inmuiat inainte? Mersi mult!
 

Ioana  acum 9 ani - 26 August 2014 09:51  

daca e bulgur fin (cel care-l prepari doar prin inmuirere in apa fierbinte), il poti adauga direct, fara alte pregatiri. daca e din cel mare, poti adauga putina apa la pasul 6 si sa fierbi cam 5 minute amestecul, pana bulgurul incepe sa se umfle un pic.
 

Dina maria duca  acum 8 ani - 28 Iunie 2015 13:27  

Am sa le fac si ieu acuma
 

dodo  acum 8 ani - 1 August 2015 20:50  

o reteta de 2 lei !!!! ce legume sunt alea ? ardei luati de la cosul de gunoi ?
 

daniela  acum 8 ani - 2 Decembrie 2015 14:36  

raspuns lui RE...Indiferent ca legumele sant lauate de la cosul de gunoi de oameni saraci sau alese din standardurile marilor supermercate pentru bogati nu va fi niciodata o reteta de 2 lei...incearca ca sa crezi..si invata sa fii mai educat
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...