Aripioare cu ghimbir si ceapa verde

Ingrediente

1 kg aripioare de pui (fara varfuri si taiate in cele doua segmente)
3/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita boia afumata
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita ghimbir pudra
sare, piper negru
1 lingura ulei

1 lingurita ghimbir razuit fin (pasta)
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita pasta de ardei iute
1 lingura unt
4 fire ceapa verde tanara

Portii: 4

  1. Aripioarele se presara cu condimente si apoi se toarna uleiul. Se maseaza sa se acopere uniform.
  2. Se aseaza in tava cuptorului, la distanta unele de altele si se coc la 220C timp de 35 minute (daca aveti program de extra-rumenire, folositi-l, se vor rumeni mai frumos; daca nu, programul sus-jos). Pe la jumatatea timpului, verificati aripioarele si cand au lasat grasime in tava, cu o pensula de silicon ungeti-le cu grasimea lasata.
  3. Cand aripioarele sunt facute (verificati una sa fie facuta pana la os, totusi nu le lasati sa se usuce prea tare in cuptor, ele trebuie sa ramana suculente) si rumene scoateti tava din cuptor.
  4. Taiati cepele in doua pe lungime si apoi segmente cat vreti de lungi.
  5. Adaugati ghimbirul pasta, ceapa verde si sfaramanti intre degete oregano. Amestecati rapid pana simtiti miros placut de ghimbir. Ghimbirul si ceapa se vor gati usor de la caldura carnii si a tavii.
  6. Adaugati untul si pasta de ardei si amestecti iar pana aripioarele se glazureaza (untul se va topi de la caldura tavii).
  7. Serviti imediat cat sunt calde.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...