Aripioare Teriyaki

Retete asiatice Retete cu carne de pui Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple

Reteta Aripioare Teriyaki

Daca v-a placut sosul meu de ieri, puteti incerca sa preparati cu el aceste aripioare glazurate, sunt foarte bune.

Ingrediente

10 aripioare de pui
o cescuta sos teriyaki (poate fi si cumparat si adaugati seminte de susan in el)
sare, piper

  1. Spalati aripioarele si le absorbiti bine cu servetele. Le condimentati cu sare si piper.
  2. Le asezati intr-un singur strat in tava acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor la 220C pentru 20 minute.
  3. Ungeti aripioarele cu sos teriyaki folosind o pensula de silicon. Mai lasati la cuptor 10 minute, apoi ungeti iar aripioarele cu sos. Lasati inca 10 minute la cuptor.
    * daca le pregatiti pe grill-ul cu carbuni ungeti des aripioarele si le intoarceti de fiecare data sa se glazureze pe ambele parti.
  4. Porniti grill-ul de la cuptor pentru 1-2 minute, pentru ca aripioarele sa devina putin crocante.
    * sariti peste acest pas daca folositi grill-ul cu carbuni
  5. Serviti imediat cu orez sau taietei cu legume si un bol de sos teriyaki pe post de dip pentru aripioare, pentru cei care vor sa simta mai bine aroma lui.

Aripioarele in tava cu sare si piper

Aripioarele in tava cu sare si piper

Aripioarele unse prima tura

Aripioarele unse prima tura

Aripioare Teriyaki

Aripioare Teriyaki

Comentarii (6)

 

bibi  acum 13 ani - 3 Iulie 2009 01:29  

le-am incercat. sunt super. recunosc ca am incercat multe din retetele tale, si pana acum, toate au iesit nemaipomenit. nu ma prea am cu gatitul, dar, cu ajutorul tau, fac progrese :p
 

mirela  acum 12 ani - 22 Septembrie 2009 22:20  

doamne da ce bine arata!!o sa le incerc si eu =P~
 

dana  acum 12 ani - 4 Mai 2010 21:05  

ARATA FOARTE BINE,,,DAR UNDE GASESC CUM AI FACUT SOSUL TERIYAKI???ABIA ASTEPT SA LE FAC SI EU :)
 

Ioana  acum 12 ani - 5 Mai 2010 11:01  

pe textele albastre din ingrediente si din textul retetei poti sa dai click, sunt linkuri care te duc la reteta respectiva. oricum, sosul il gasesti aici: [link] ; el se gaseste si de cumparat in supermarketuri.
 

xenia  acum 9 ani - 21 Ianuarie 2013 23:34  

am pregatit un fel de aripioare picante pe care inainte de prajire le-am amestecat cu sare,zahar,usturoi,boia iute ,fulgi de ardei iuti si putin praf de copt;le-am mai pus si 3 linguri de bulion si o lingura de otet;am adaugat si3 linguri de faina;am amestecat totul foarte bine si le-am lasat 1 ora la frigider;dupa o ora le-am tavalit prin faina si le-am prajit la foc viu pe ambele parti;au iesit o bunatate;aveau gust de creveti;nici nu au fost suficiente sa ne saturam;am luat 1kg pentru experienta;as fi mancat singura tot ce am pregatit
 

olga  acum 7 ani - 21 Ianuarie 2015 15:13  

De senzatie!!!

Trebuie sa le incerc si cu susan, acum nu am avut.

Multumesc frumos.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...