Aripioare lipicioase la cuptor

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor

Reteta Aripioare lipicioase la cuptor

Fiindca v-a placut coada de vita cu cinci arome, va dau o alternativa mai rapida, mai practica, facuta cu aripioare de pui. Aripioarele ies dulci, picante si glazurate.

Ingrediente

10 aripioare de pui
40 ml sos de soia (20 ml sos normal + 20 ml slab sarat)
40 ml suc de portocale
2 linguri otet de orez
1 lingurita ulei de susan
1 lingura miere
1 lingura rasa zahar brun
2 catei de usturoi
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lingurita 5 arome chinezesti

Portii: 2-3

  1. Se indeparteaza varfurile aripilor (le puteti congela pentru urmatoarea supa). Restul aripilor se taie in cele doua parti. Se spala si apoi se usuca bine cu servetele.
  2. Se maseaza carnea cu usturoiul strivit, chili si condimentul 5 arome chinezesti.
  3. Intr-o cescuta se amesteca sosul de soia, sucul de portocale, uleiul de susan, mierea, zaharul, otetul pana zaharul e dizolvat complet. Se toarna aceasta marinata peste carne.
  4. Se marineaza carnea la frigider timp de 4 orea, amestecand-o cand va amintiti de ea. Se scoate si se lasa sa revina la temperatura camerei pana incingeti cuptorul.
  5. Se incinge cuptorul al 220C (sau 200C cu ventilator).
  6. Se coc aripile timp de 1 ora. In acest timp trebuie sa le amestecati cam la 15 minute, sa se imbibe de sos pe toate partile si sa se caramelizeze peste tot. In primele 40 minute nu veti vedea mare lucru, doar cum aripioarele se rumenesc progresiv. Caramelizarea are loc la final, cand aripioarele capata acea culoare intensa din cauza sosului care se ingroasa si le acopera. De asemenea se poate ca timpul de coacere sa fie mai scurt (depinde de dimeniunea tavii si de materialul din care e facuta). Asadar dupa 30-40 minute fiti cu ochii pe ele si cand arata ca in poza mea, sosul e ca o miere, pot fi scoase.

Aripioarele cu marinata intra la cuptor

Aripioarele cu marinata intra la cuptor

Dupa 20 minute

Dupa 20 minute

Dupa 40 minute

Dupa 40 minute

Comentarii (7)

 

olga  acum 8 ani - 26 Ianuarie 2016 12:23  

Am batut orasul in lung si-n lat dupa coada de vita, oricat de tentanta era n-am reusit sa-mi satisfac dorinta :) , poate cu aripioarele am mai mult noroc ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 26 Ianuarie 2016 13:08  

nici le Metro? data viitoare intreaba cand aduc. dar o sa-ti placa si aripioarele. sunt usor diferite.
 

maria  acum 8 ani - 26 Ianuarie 2016 15:34  

Pe sambata atunci ne vom strange in jurul sau sub aripioare,,,,
Muuuuuultumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 26 Ianuarie 2016 19:09  

Sunt ideale pentru o adunare de familie. Arata asa bine incat sunt sigura ca vor impresiona.
 

Ancutza Ardelean  acum 8 ani - 27 Ianuarie 2016 11:40  

Buna Ioana , merg si pulpele de pui dezosate? Ar trebui sa maresc cantitatea de marinata?
 

Ioana  acum 8 ani - 27 Ianuarie 2016 11:47  

Ancutza, merge si cu pulpe dezosate sau pulpe inferioare mai mici cu os (ciocanele). cantitatile le pastrezi la fel pentru cca 600-700 gr carne. deci exact cantitatile date de mine la 600-700 gr pulpe dezosate.
fii foarte atenta la tava!!! sa nu fie mult mai larga decat ocupa pulpele tale, altfel sosul se imprastie in strat subtire si se arde (datorita mierii si zaharului) inainte de a fi coapte pulpele.
 

Ancutza Ardelean  acum 8 ani - 27 Ianuarie 2016 12:23  

Ok, multumesc pentru sfat !
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...