Branza de casa din iaurt de capra

Retete cu branza Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Branza de casa din iaurt de capra

Labneh de capra: o branzica light facuta din iaurt de capra, cremoasa si tartinabila, cu gust delicat. E buna servita cat mai simplu, doar cu ulei de masline, ceapa verde si za'atar sau cu rosii, oregano si masline verzi pe o felie de Wasa.

Ingrediente

1 l iaurt de capra
1/2 lingurita sare
2 lingurite suc de lamaie

Portii: aprox 200 gr branza

 

  1. Se amesteca iaurtul cu sarea si sucul de lamaie si se toarna intr-un vas mai mic termorezistent.
  2. Se da la cuptor la 190C timp de 15 minute.
  3. Puneti o sita tapetata cu strat triplu de tifon pe o craticioara. Se toarna continutul vasului in sita si se lasa la scurs pana se racoreste.
  4. Dupa aceea se aduna tifonul peste branza inca umeda si se aseaza deasupra o farfurioara care sa preseze branza. Se da la frigider si se lasa la scurs minim 4 ore, dar ideal pana a doua zi.
  5. Veti obtine o branza cremoasa, similara cu un cream cheese.

Branza scursa cateva ore

Branza scursa cateva ore

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...