Cartofi aurii

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete ieftine Retete simple

Daca va plac cartofii prajiti, acestia sunt o alternativa buna, fiind mai putin grasi fiindca initial sunt fierti si apoi prajiti scurt, doar pana capata o crusta aurie... de unde le vine si numele. E important ca uleiul sa fie extrem de bine incins cand ii puneti la prajit, altfel vor iesi uleiosi. Se potrivesc bine ca si garnitura langa orice friptura la cuptor sau la gratar. Dar noi aseara, i-am transformat in cartofi studentesti ;) .

Ingrediente

cartofi
1 l ulei pentru prajit
sare

  1. Cartofii se curata de coaja si se taie bucati potrivite (cuburi, felii pe lung sau rondele). Daca sunt mici cat o nuca se lasa intregi.
  2. Se pun cartofii la fiert cu multa apa si sare si se fierb in jur de 15 -20 minute, pana sunt fierti bine dar nu moi. Se strecoara cartofii.
    * in acest moment puteti pastra cartofii fierti la frigider pana cand doriti sa-i serviti
  3. Se pune la incins uleiul intr-o tigaie adanca. Verificati uleiul sa fie incins punand o bucata de cartof in el. Cand incepe sa sfaraie tare e ok. In acel moment puneti cartofii in uleiul incins si prajiti cam 7 minute, pana au o culoare aurie.
    * daca aveti mai multi cartofi, nu-i inghesuiti in tigaie, prajiti-i in mai multe ture
  4. Se scot pe servetel absorbant si se presara cu sare mare si eventual putin chili. Se servesc imediat.

Fierbem cartofii

Prajim cartofii

Cartofi aurii

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...