Cartofi dulci la tigaie

Categorii: Retete cu cartofi, Retete garnituri

 

Cartofi dulci la tigaie
Pinterest

Cartofi dulci "rantaliti". Merg foarte bine langa un piept de rata crocant sau o pulpa de rata confit.

Ingrediente
Cartofi dulci la tigaie

2 cartofi dulci (cca 500 gr)
1 ceapa mica (cca 35 gr)
2 catei de usturoi
1/2 lingurita ghimbir razuit pasta
1/2 lingurita chimion
1/4 lingurita turmeric
1/2 lingurita seminte de nigella (negrilica)
2-3 linguri ulei
sare, piper negru

Preparare
Cartofi dulci la tigaie

  1. Cartofii se curata si se taie cubulete (cca 1.5 cm).
  2. Intr-o tigaie larga (aprox. 28 cm) se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste 5 minute pana se inmoaie bine, apoi se adauga usturoiul strivit si ghimbirul pasta. Se soteaza inca 30 secunde. Se adauga chimionul si turmericul si se amesteca sa se dizolve in ulei.
  3. Se adauga cartofii, se presara cu sare si piper negru, se amesteca bine. Se adauga 50 ml apa si se pune capacul.
  4. Cand continutul tigaii incepe sa sfaraie, se da focul la mic si se lasa cartofii sa se faca. Cca 15-20 minute va dura. Amestecati in tigaie tot la 5 minute, avand grija sa nu striviti cartofii. Catre final daca inca nu sunt facuti si continutul pare uscat, puteti sa mai picurati 2-3 linguri de apa.
  5. Ridicati capacul cand sunt gata cartofii si adaugati nigella. Lasati sa se mai faca fara capac inca 2 minute. Dregeti de sare.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus