Cartofi fondanti la cuptor

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete fara gluten Retete la cuptor

Cartofi ce se topesc in gura, preparati la cuptor. Aceasta varianta e mai comoda si poate fi scalata cantitativ foarte usor.

Ingrediente

4 cartofi mari (sau 5-6 cartofi medii; soi fainos)
1/4 lingurita cimbru uscat sfaramat
1 foaie de dafin
1/2 cana supa de pui
1 lingura unt
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Ideal ar fi sa alegeti cartofi mari si mai lunguieti, acestia sunt mai uniformi in grosime, iar rondelele vor arata mai bine. Se curata cartofii apoi se taie un pic din varfurile subtiri. Ideea e sa obtineti un cartof sub forma unui butoias cu grosime cat de cat egala pe toata lungimea. Se taie apoi cartofii rondele groase de aprox. 3 cm (cartofii mari in 4 rondele, iar cei medii in 3 rondele). Rondelele pot fi lasate asa, dar daca doriti le puteti rotunji marginile cu aparatul de curatat legume (vezi poza 1).
  2. Se presara cartofii cu sare, piper negru macinat si cimbru. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
  3. Se aseaza rondelele intr-o tava termorezistenta care sa-i cuprinda pe un singur strat.
  4. Se da tava la cuptor, la 220C, cam 30 minute, pana cartofii sunt rumeni. Dupa 15 minute ii verificati si daca pe o parte sunt mai rumeni decat pe cealalta parte ii intorceti. La finalul celor 30 de minute ii verificati iar si ii intoarceti cu partea cea mai rumena deasupra.
  5. Turnati supa in tava (adaugati atata supa cat sa ajunga putin sub jumatatea cartofilor), adaugati foaia de dafin rupta bucati si dati iar la cuptor inca 15 minute. In acest timp cartofii se vor rumeni si mai tare deasupra, iar supa va scadea destu de mult.
  6. Scoateti tava din cuptor si adaugati untul. Scuturati usor tava pana untul e topit si se amesteca cu supa formand un sos cu care stropiti cartofii.
  7. Se servesc imediat.

 

Taiem cartofii ronele

Dupa 30 minute s-au rumenit si adaugam supa

La final adaugam untul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...