Cartofi noi cu somon si sos de smantana

Categorii: Retete cu cartofi, Retete cu peste si fructe de mare, Retete simple

 

Cartofi noi cu somon si sos de smantana
Pinterest

Primii cartofi noi de la bunica din gradina! Tratati regeste.

Ingrediente
Cartofi noi cu somon si sos de smantana

1 file de somon (cca 200 gr)
1 mana buna de rucola

Cartofi noi la tigaie

4 cartofi noi (aprox 500 gr)
1 lingura ulei
sare, piper negru, chili, oregano uscat

Sos de smantana

100 gr smantana acra/fermentata (30% grasime)
100 ml ulei (de masline am folosit)
1 lingurita cu varf mustar
1 ceapa mica
1/2 lingura otet de sherry
sare, piper negru

Portii: 2

Preparare
Cartofi noi cu somon si sos de smantana

  1. Sosul se poate prepara din timp si se pastreaza la frigider. Se toaca ceapa cubulete cat mai marunte si se presara cu sare. Se lasa sa stea 5 minute. Se adauga otetul si se mai lasa 10 minute.
  2. Intre timp se mixeaza in blenderul vertical smantanam uleiul si mustarul pana obtineti un sos omogen. Se rasneste mult piper negru, se adauga putina sare in el si se mai mixeaza scurt. Se toarna peste ceapa si se amesteca.
    * veti obtine mai mult sos decat este necesar pentru aceasta reteta; restul se poate folosi ca dressing pentru salate
  3. Somonul se aseaza intr-un vas antiaderent si termorezistent (doar cat sa cuprinda pestele). Se presara cu sare si se toarna uleiul deasupra.
  4. Se coace somonul la 200C timp de 20 minute (pentru medium, inca suculent).
  5. Cartofii se curata si se taie in patru. Se fierb in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se scurg bine.
  6. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se adauga cartofi. Se presara cu sare, se rasneste piper negru, se adauga 1/4 lingurita de chili daca doriti sa fie usor picanti si se sfarma deasupra 1/2 lingurita oregano uscat. Se soteaza la foc mediu, amestecan cand si cand, pana cartofii prind putina rumeneala pe toate partile.
  7. Se rupe somonul gatit bucati mari (fara piele) si se pun peste cartofi. Se amesteca usor.
  8. Rucola se amesteca cu 1 lingura de sos de smantana.
  9. Servire: se toarna un strat subtire de sos de smantana pe fundul unui platou larg. Se aseaza deasupra cartofii cu somon. Se presara deasupra rucola. Se serveste imediat cu extra sos daca doriti.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus