Bulgur cu verdeturi si somon copt cu lamaie

Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Reteta Bulgur cu verdeturi si somon copt cu lamaie

Vineri am comandat 3 fileuri de somon. Ma gandisem la fileuri individuale... am primit 3 kg de somon. Cum ar veni, noi de Pasti am sacrificat somonul. Am congelat un file, unul l-am marinat iar din restul veti vedea ce am pregatit.

Ingrediente

Somon copt cu lamaie

2 fileuri de somon (de aprox. 150 gr fiecare)
1/4 lamaie mare bio
2 linguri ulei masline
sare

Bulgur cu verdeturi

100 gr bulgur mare
3-4 fire marar
2-3 fire patrunjel
2 fire ceapa verde tanara
sare, piper negru

Portii: 3
Calorii: 350 cal / portie

  1. Somonul se aseaza intr-un vas antiaderent si termorezistent (doar cat sa cuprinda pestele). Se presara cu sare si se toarna uleiul deasupra.
  2. Se rade coaja de la 1/4 lamaie si se pastreaza pana e nevoie de ea. Lamaia ramasa se taie felii subtiri si se aseaza printre si in jurul pestelui.
  3. Se coace somonul la 200C timp de 20 minute (pentru medium, inca suculent) sau 12-15 minute (pentru cei care-l prefera rare). Desi il prefer rare, de data asta l-am lasat 20 minute ca sa vad cum iese, fiindca stiu ca multi il prefera mai bine facut ca sa fie "safe".
  4. Cat se face somonul, se fierbe bulgurul in apa cu sare. Dureaza in jur de 10 minute, dar il verificati dupa acest timp. Se scurge bulgurul si se presara putina sare.
  5. Se toaca marunt toate verdeturile (marar, patrunjel, ceapa verde).
  6. Cand somonul e gata se scoate vasul din cuptor si rapid se transfera fileurile pe o farfurie.
  7. In vas ar trebui sa aveti putin sos si feliile coapte de lamaie. Adaugati verdeturile si amestecati rapid, doar pana se amesteca in sosul fierbinte. Adaugati bulgurul si coaja rasa de lamaie si amestecati, gustand de sare.
  8. Asezati bulgurul pe un platou. Rupeti deasupra fileurile de somon (fara piele). Serviti imediat. E bun si la temperatura camerei.

Comentarii (5)

 

Ari  acum 3 ani - 21 Aprilie 2020 14:08  

=P~ Sigur va fi preparat undeva in viitorul apropiat! Te urmaresc demult si imi place cum gatesti pestele.
Am mai vazut la o alta reteta recenta ca ai mentionat ca ai primit peste. Poti sa spui care este sursa ta, daca nu e secret? :)
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Aprilie 2020 14:16  

Oh, nu e o sursa speciala, de la Metro a venit :) Imi place pestele de acolo, mereu proaspat si variat. Doar ca stau departe de Metro, acum nu am cum sa ajung acolo fara amenda, asa ca am trimis curierul. Cu mari emotii, fiindca la legume si peste trebuie sa stii ce sa cumperi. Cu pestele a iesit bine, atata ca a ajuns mai mult decat planificasem.
 

Ari  acum 3 ani - 21 Aprilie 2020 15:09  

Se poate asa? Ai folosit tot cardul tau metro?
 

Ioana  acum 3 ani - 21 Aprilie 2020 15:17  

cand am chemat Glovo am specificat sa aiba card de Metro cel care preia comanda.
 

Ari  acum 3 ani - 21 Aprilie 2020 16:01  

Oau, super. Mersi de pont! Nu m-as fi gandit. :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...