Somon la tigaie

Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Reteta Somon la tigaie

Simplu si rapid! Dupa aceasta metoda puteti prepara si alt tip de peste file la tigaie, adaptand doar timpul de prajire in functie de grosimea fileurilor. Imi place reteta, fiindca pielea somonului iese foarte crocanta. Poze n-am facut pentru ca acest filmulet al lui Gordon Ramsay este mai mult decat detaliat in explicatii.

Ingrediente

1 bucata file somon cu piele
piper cu lamaie (sau piper macinat)
sare de mare

  1. Se cresteaza fileul pe partea cu pielea. Se usca foarte bine cu servetele de hartie.
  2. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti, inclusiv in crestaturi.
  3. Se incing bine 3 linguri ulei intr-o tigaie.
  4. Se pune fileul in tigaie cu pielea in jos. Se prajeste in jur de 5 minute (pana vedeti pe margine ca 2/3 din file si-a schimbat culoarea).
  5. Se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste 3 minute.
  6. Se intoarce iar cu pielea in jos si se ia tigaia de pe foc.
  7. Se serveste in urmatoarele minute stropit cu lamaie din belsug.

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

iuliana  acum 9 ani - 3 Februarie 2013 11:55  

excelent si fraget daar recomand fara multa lamaie la cei customacul snsibil ;)
 

Praslea cel Voinic  acum 9 ani - 23 Martie 2013 10:08  

Somonu' e tip potcoava...cat timp prajesc ?
 

Ioana  acum 9 ani - 23 Martie 2013 10:12  

cam 2 minute / parte. daca ti se pare mai gros, poti sa-l lasi 3 minute pe prima parte.
 

Daniela  acum 7 ani - 6 Decembrie 2014 17:40  

a cumparat sotu din greseala somon afumat.mie nu mil place.pot sal prajesc? o fi bun? sau il stric? multumesc :)
 

Ioana  acum 7 ani - 8 Decembrie 2014 07:50  

Daniela, poti sa-l folosesti in mancaruri. Uite aici primele 4 retete sunt cu somon afumat: [link]
 

Corydon  acum 7 ani - 16 Decembrie 2014 15:55  

E gata! Acum il devorez ,la calculator..Sunt aproape gata cu el si tin sa precizez ca ultimele 5 minute am avut orgasm continuu:X:X:X..E simplu de facut dar awesome.......
 

ioana manzat  acum 7 ani - 31 Decembrie 2014 13:22  

somonul arata mortal...vreau si eu sa fac doar ca am cumparat tip potcoava si nu am sare de mare,pot sa il condimentez cu sare normala fina? astept raspuns
 

Ioana  acum 7 ani - 31 Decembrie 2014 13:41  

da, pune sare normala. timpul de prajire va fi mai mic fiindca feliile sunt mai subtiri decat fileurile.
 

Nicoleta  acum 6 ani - 10 Februarie 2016 17:42  

Buna ziua! Am doua fileuri de somon cam de 300 g fiecare. Cam cat timp sa le las la prajit?
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Februarie 2016 17:50  

pe prima parte (cu pielea in jos) pana vezi pe margine ca 2/3 din grosime s-a albit. apoi intorci si prajesti inca cateva minute. intepi cu un cutit in partea cea mai groasa daca nu mai vezi deloc roz in centru e gata.
in mare poti urma timpii dati in aceasta reteta, dar indiciile vizuale de care ti-am zis sunt cele mai sigure.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...