Somon la tigaie cu spanac sote si cartofi in sos de mustar si tarhon

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun

Reteta Somon la tigaie cu spanac sote si cartofi in sos de mustar si tarhon

Ce ziceti de continutul acestei farfurii? O vedeti in meniul vostru pentru Revelion, cand se mananca peste?

Combinatia este inspirata de restaurantul meu preferat, Via.

Ingrediente

2 fileuri somon cu piele

Spanac sote

200 gr spanac tanar
1 catel de usturoi
1 lingura ulei
sare, piper negru

Cartofi in sos de mustar si tarhon

4 cartofi (pentru salata)
50 gr unt
1 lingura faina alba
300 ml lapte fierbinte
2 lingurite cu varf mustar
2 fire tarhon
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se lasa sa se racoreasca, apoi se curata si se taie felii sau cuburi.
  2. Se prepara un sos alb urmand instructiunile de aici. Cand sosul e gata se adauga in el mustarul si tarhonul tocat. Se amesteca bine. Se drege de sare si se adauga piper negru dupa gust. Se adauga cartofii, se amesteca usor si se pune capacul pe oala. Se lasa asa, pana pregatiti restul.
  3. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul in care am pus usturoiul taiat felii. Cand usturoiul incepe sa miroasa si se coloreaza usor se adauga spanacul. Se presara cu sare si piper negru si se soteaza, amestecandu-se mereu timp de 1 minut (doar pana frunzele isi pierd volumul). Se scoate spanacul intr-o strecuratoare, sa se scurga.
  4. Se prepara somonul urmand instructiunile de aici.
  5. Pe o farfurie se monteaza la mijloc jumatate din spanac (inainte se preseaza usor sa se scurga de apa). Se aseaza de jur imprejur jumatate din cartofii cu sos (daca s-au racit se reincalzesc; daca s-a racit si sosul e usor prea gros se poate adauga un strop de lapte sa-l readuceti la consistenta buna). Se aseaza un file de somon deasupra. Se repeta pentru a doua farfurie.

Comentarii (10)

 

infit  acum 9 ani - 4 Decembrie 2012 13:12  

eu am somon file in figider, dar nu are pielita, merge sa fac reteta, sau il stric degeaba!
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Decembrie 2012 13:20  

somonul la tigaie sau pe grill e bine sa aiba piele pentru ca daca-l prajesti prima data cu pielea in jos elimini riscul de a se rupe. dar poti sa-l prajesti si fara piele, cu conditia sa nu-l misti in tigaie pana incepe sa se rumeneasca. in cel mai rau caz, daca nu-l manevrezi cu grija, se rupe cand il intorci si nu e asa estetic in farfurie.
 

infit  acum 9 ani - 4 Decembrie 2012 13:47  

mercic mult!
 

Simona  acum 9 ani - 4 Decembrie 2012 22:34  

Faina reteta, faina prezentarea, da' la mine va fi cu alta ocazie, pt.ca si daca as sta acasa de Revelion, nu m-as inghesui la cratita si-n noaptea aia. Pas ! ;)
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Decembrie 2012 09:56  

nu-i bai, este o mancare rafinata incat merge la orice ocazie tot timpul anului.
 

pishkot  acum 9 ani - 5 Decembrie 2012 11:53  

si panac tanar unde gasesc eu acum draga mea ioana ??:(
tare mi ai facut pofta :(
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Decembrie 2012 12:56  

la supermarket (eu am luat de la Metro ca eram acolo sa cumpar somon, dar am vazut si la Carrefour) sunt pungi cu spanac baby la 200 gr. imi place ca e comod, nu trebuie sa-l curat, doar il trec sub jet de apa si gata. si spanacul mai batraior pe care-l gasesti la aprozar acum e ok, dar il cureti de codite, il speli bine si apoi il sotezi (atentie, va dura cu 1-2 minute in plus sa se inmoaie frunzele).
 

Andra  acum 9 ani - 16 Decembrie 2012 19:34  

Tocmai am incercat reteta si e excelenta! Combinatia cartofilor cu sos bechamel adaptat e foarte foarte buna! Iar gustul per ansamblu al celor trei componente combinate (peste+cartofi+spanac) e grozav:)! La cat mai multe retete:).
 

Ioana  acum 9 ani - 16 Decembrie 2012 19:48  

multumesc Andra! ma bucur ca ai incercat aceasta reteta, mi-a fost foarte drag sa o pregatesc. anul acesta am avut in plan sa aduc si cateva "farfurii complete" in meniul de Craciu. Maine mai am una si cu un pic de organizare sper ca inca un pana la Craciun. Nu de alta, dar meritam si noi sa mancam acasa ca la restaurantele bune, macar de sarbatori cand avem un pic mai mult timp de gatit.
 

Draga Ioana,...  acum 6 ani - 31 Decembrie 2015 21:33  

... iti doresc ca Noul An sa te gaseasca sanatoasa, bucuroasa si alaturi de cei pe care ii iubesti.Astept cu nerabdare retetele tale pentru 2016!Un Nou An plin de reusite si spor la treaba! ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...