Cartofi noi la tigaie

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete rapide Retete simple

Cartofi noi la tigaie: o garnitura rustica pe care o puteti pregati cu cartofii noi abia aparuti.

Ingrediente

600 gr cartofi noi mici
usturoi granulat
curry
sare, piper
4 linguri ulei

Portii: 2-3

  1. Spalam cartofii cu un buretel aspru. Ii punem la fiert cu apa cat sa-i acopere si 2 1/2 lingurite sare. Se fierb maxim 10 minute (de cand apa incepe sa fiarba), pana intra furculita in ei.
  2. Incingem uleiul intr-o tigaie larga (de 30 cm am folosit eu, asa au intrat toti intr-o tura). Se pun cartofii scursi de apa in tigaie si se amesteca un pic ca sa se acopere cu ulei.
  3. Cu fundul unui borcan sau aparatul de strivit cartofi ii strivim usor, astfel incat unii sa se sfarame iar altii sa-si pastreze cat de cat forma (pentru a avea o textura diversificata in tigaie; cartofii sfaramati mai tare vor fi mai buni fiindca intra mai bine aromele in ei ;) ).
  4. Se condimenteaza cu sare si piper din belsug si usturoi si curry dupa gust. Se prajesc 5 minute pe o parte. Se intorc, se condimenteaza iar si se mai prajesc 5 minute si pe cealalta parte, pana fac o crusta super crocanta.
    * in loc de curry puteti folosi orice alt condiment care va place in combinatie cu cartofi sau chiar si verdeturi, de exemplu rozmarin
  5. Serviti la masa direct din tigaie, arata foarte rustic.

Strivim cartofii

Prajim pe ambele parti pana devin crocanti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...