Castraveti covasiti (murati la soare)

Retete cu legume Retete de Muraturi si Conserve

La noi in zona nu se obisnuieste sa se mureze in acest fel castravetii asa ca am aflat de ei abia acum cativa ani, cand mergeam in delegatii la Targu-Mures. Dupa aceea am uitat de ei si i-am redescoperit cu placere sambata la socrii mei. Mi-au dat instructiuni cum sa fac castravetii covasiti si iata ce a iesit!

Cand alegeti castravetii sa aveti grija sa fie cat mai mici posibil si cat mai fermi, daca sunt culesi demult si sunt moi se vor inmuia si mai tare la murat si nu acesta e scopul. Daca nu gasiti decat castraveti mari trebuie sa-i sectionati in 4 pe lung, dar nu pana la baza. Castravetii covasiti vor ramane tari ca si cei proaspeti, dar cu gust de murat si sarat...excelenti... trebuie sa-i incercati sunt de o suta de ori mai buni decat castravetii murati pentru iarna.

Ingrediente

1.5 kg castraveti mici si tari
1 legatura mica marar
1 catel usturoi la fiecare 2 castraveti
1-2 ardei iuti (sau mai multi daca doriti sa fie picanti tare)
1 felie paine
1 lingurita cu varf sare la fiecare 250 ml apa

  1. Castravetii spalati bine asezati-i intr-un borcan mare cat mai inghesuiti posibil. Intercalati intre ei cateii de usturoi, mararul si felii de ardei iute. Asezati deasupra felia de paine.
  2. Amestecati apa calduta cu sare pana se dizolva si turnati peste castraveti cat sa-i acopere. Acoperiti borcanul cu o farfurioara.
  3. Asezati borcanul la loc insorit si caldut pentru 2-4 zile, depinde cat de cald este. La mine a durat 3 zile... oricum trebuie sa-i gustati sa vedeti daca sunt murati.
  4. Dupa ce sunt murati, mutati borcanul in frigider si tineti-i inca 2 zile, dupa aceea puteti sa-i serviti. Se pastreaza la frigider.

Necesarul...

Castravetii in borcan la soare

Castraveti covasiti (murati la soare)

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...