Ardei iuti murati

Retete cu legume Retete de Muraturi si Conserve

Reteta Ardei iuti murati

Prima reteta de ardei iuti murati este extrem de iute, eu doar am gustat-o, insa Radu este amator de asa ceva. A doua reteta a fost trimisa de Ancutza, este o muratura usor picanta si m-am gandit ca va fi mai usor de gasit daca o "lipesc" aici.

Ingrediente

Ardei iuti murati

5 kg ardei gras (colorati)
2 kg ceapa
1 kg ardei iuti (cat mai colorati)
1 l otet
1 kg zahar
3 linguri sare mare

Ardei bulgaresti murati (trimisa de Ancutza)

1 kg ardei bulgaresti
1/2 kg ceapa alba
200 gr. zahar
100 ml otet
sare grunjoasa dupa gust

  1. Ardei iuti murati: se taie ardeii grasi fasiute marunte, ceapa rondele subtiri si ardeii iuti rondele fine.
  2. Se amesteca totul cu restul ingredientelor (otet, zahar, sare) si se lasa pana a doua zi, amestecand de cateva ori in acest timp.
  3. Se pun in borcane, sa fie acoperiti bine de lichid. Borcanele se aseaza intr-o oala cu apa pana sub capac si se fierb cca 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

 

  1. Ardei bulgaresti murati: ardeii bulgaresti se taie felii de aproximativ 1-2 cm si ceapa se taie solzisori. Se pun toate intr-o oala incapatoare.
  2. In 1/2 litru apa se dizolva zaharul, otetul si sarea si se toarna peste ardei. Se completeaza cu apa pana la nivelul lor si se lasa pe foc pana da un clocot (pana isi schimba ardeii putin culoarea, devin mai palizi). Inainte de a-i pune pe foc, se gusta lichidul, daca este suficient de sarat.
  3. Se iau de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si se pun in borcane (de 400 gr.) curate si uscate. Optional, se pot fierbe borcanele dupa ce le-ati inchis.

Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardei bulgaresti murati

Ardei bulgaresti murati

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

anca  acum 14 ani - 28 Septembrie 2009 15:13  

Draga mea,
Felicitari pentru site! Eu gatesc dupa retetele tale care sunt minunate.
 

Ioana  acum 14 ani - 28 Septembrie 2009 15:47  

rami, cred ca da, eu ma limitez la sarmalute cu mamaliguta. weekendul asta sarmalute de la mama am mancat, cu smantana... ardeii astia ii las la Radu cu draga inima.

anca, multumesc :)



 

Lira  acum 14 ani - 28 Septembrie 2009 21:47  

Dragut decoraul, ziarul Piata A-Z... mi se pare tare cunoscut ;)
 

lira  acum 14 ani - 13 Ianuarie 2010 22:59  

Eu am o alta reteta de ardei iuti murati care este cat se poate de simpla tinand cont ca se poate face in orice cantitate. Ardei iuti se pun cruzi in borcan, se indeasa cat mai multi posibil sa nu ramana loc intre ei. Dupa ce borcanul este plin se pune o lingurita de zahar si una de sare, dupa care se umple borcanul cu otet si se pune capacul. Borcanele se pun la pastrare, fara a fi nevoie de fierbere. Se pot cunsuma dupa aproximativ o luna. Aceasta reteta o pun de ani de zile, ardei raman foarte crocanti, nu se inmoaie deloc, iar gustul e foarte bun, Merita incercat, zic eu ;). Varianta aceasta se poate pune si cu ardei bulgaresti
 

matei aureliana  acum 13 ani - 29 Septembrie 2010 17:43  

SI EU PUN (CHIAR IERI AM PREGATIT)ARDII IUTI NEFIERTI:ASEZ IN BORCANE ARDEII,BOABE MUSTAR,PIPER,FOI DE DAFIN ,PUN O LINGURA RASA DE SARE SI UNA DE ZAHAR,COMPLETEZ CU OTET,PUN CAPACELE SI LE ASEZ IN CAMARA.ARDEII RAMAN CROCANTI SI TOCMAI BUNI DE MANCAT IARNA CU O CIORBICA SAU CU SARMALE.....PARCA-MI PLOUA IN GURA.... =P~
 

maria  acum 13 ani - 24 Octombrie 2010 20:17  

Eu va recomand o alta reteta de ardei iuti murati foarte buni.0.500kg ardei iuti.0.500kgfasole verde(pastai).4_5 cepe mari.6_7 ardei grasi.frunze de telina si frunze de patrunjel.toate aceste ingrediente se taie rondele mici ,peste care se pune 0.100l otet,sare dupa gust, se acopera si se lasa de azi pe miine .se storc bine de zeama rezultata,se asaza in borcane si se completeaza cu otet.Zeama rezultata se poate folosi pentru ciorbe daca doriti sa o pastrati.Pofta buna.
 

marian  acum 12 ani - 9 Iunie 2011 10:11  

am cumparat 10 kg.de mazare
si nustiu cum sa o conserv pt. iarna
daca poate sa-mi spuna cineva.
 

Ioana  acum 12 ani - 9 Iunie 2011 10:20  

cel mai simplu e sa o congelezi, macar o parte din ea daca ai loc.
 

maly  acum 12 ani - 23 August 2011 15:59  

forte tare reteta :p deabia astept sa o incerc :) :p ;) :)
 

florin  acum 11 ani - 25 August 2012 11:21  

super astia iuti
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...