Tarhon in otet

Categorii: Retete condimente, Retete de Muraturi si Conserve

 

Tarhon in otet
Pinterest

In primavara v-am povestit despre tarhonul MEU, despre combinatiile potrivite si retetele mele cu tarhon. Acum l-am conservat pentru iarna. Tufele de la bunica-mea au fost extrem de generoase, asa incat o parte l-am congelat si restul l-am pus in otet. Frunzele macerate care rezulta fac minuni in ciorbele cu smantana.
Nu e mare filosofie conservarea in otet, practic este exact asa cum suna: se acopera frunzele de tarhon cu otet. Dar am realizat ca si lucrurile simple sau cele care credem ca se subinteleg trebuie spuse vesel

Ingrediente
Tarhon in otet

tarhon
otetdevinalb (9%)
sare de muraturi

Preparare
Tarhon in otet

  1. Citeste aici despre cele doua tipuri de tarhon, ca sa fii sigur ca-l folosesti pe cel potrivit, aromat. Se spala bine tarhonul, se scurge si apoi se lasa sa se usuce complet.
  2. Se iau frunzele de tarhon de pe tije. Se indeasa in borcanele (spalate cu apa fierbinte si uscate complet). Se apasa cu dosul unei linguri sa intre bine in borcan.
  3. Se dizolva sarea in otet (cam 50 gr sare la 1 l otet), apoi se toarna peste tarhon pana acesta e complet acoperit.
    * nu e obligatoriu sa adaugati sare, doar ca aceasta mareste "viata" conservei; dar si fara sare rezista peste iarna
  4. Se infileteaza capacul si se pastreaza borcanele in camara racoroasa sau frigider. Tarhonul se toaca cand il folositi. E bun in ciorbele cu smantana (de fasole, de cartofi, perisoare cu smantana sau de porc ardeleneasca). Otetul de pe el e bun pentru acrit ciorbe sau in dressinguri/marinate/sosuri.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

 

 

Dana Muresan  acum un an - 21 Septembrie 2016 14:19  

Re: Tarhon in otet

La noi in Arad nu are gust tarhonul ca cel de la Sibiu sau alte zone, nu e aromat sunt mai multe soiuri de tarhon?
 

Ioana  acum un an - 21 Septembrie 2016 14:26  

Re: Tarhon in otet

Dana, sunt doua tipuri de tarhon: frantuzesc si rusesc. cel frantuzesc e aromat, cel rusesc are miros slab iar in mancare mai deloc. citeste aici detalii: [link]
 

Dana Muresan  acum un an - 21 Septembrie 2016 16:07  

Re: Tarhon in otet

Multumesc pt raspunsul prompt, inseamna ca eu am din cel rusesc in gradina si din pacate in piata din Arad tot asa e. Mie chiar imi place sa-l folosesc in ciorba de gaturi de curcan si in sos de smantana
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus