Chiftelute de vinete

Retete aperitive Retete din Italia Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Contrast placut intre interiorul moale, aproape cremos si exteriorul super crocant.

Ingrediente

1 vanata mare (cca 500-600 gr)
5 linguri cu varf parmezan razuit
2 catei usturoi
1 ou
1/4 legatura patrunjel
2 frunze busuioc
pesmet
ulei (pentru prajit si pentru uns vinetele)
sare, piper

Bucati: 20

  1. Se taie vanata in doua pe lungime si se cresteaza miezul in patratele cu varful unui cutit. Se presara sare si se unge miezul cu putin ulei. Se dau la cuptor la temp. maxima (250C) si se lasa cca. 35 minute pana sunt rumene si au miezul moale. Se scoate miezul cu o lingura lata de lemn si se lasa la scurs intr-o sita (cca 15 minute).
  2. Se toaca miezul vinetei foarte bine. Se adauga oul batut, usturoiul strivit, verdeturile tocate, parmezanul si sare si piper dupa gust. Se amesteca bine.
  3. Se adauga pesmet (cate 2-3 linguri pe rand) pana compozitia poate fi modelata usor. Eu am adaugat 8 linguri de pesmet.
  4. Se modeleaza chiftelutele sub forma de bina si se trec prin pesmet.
  5. Se incinge mult ulei foarte bine si se prajesc chiftelutele in baia de ulei pana devin rumene (cca. 5 minute).
  6. Se servesc caldute sau reci (in ziua in care au fost pregatite). Sunt foarte bune acompaniate de o salata de rosii. Daca va raman pe a doua zi pregatiti un sos italian simplu de rosii si incalziti chiftelutele in el.

Vinetele coapte

Compozitia pentru chiftele

Formam chiftelele si le trecem prin pesmet

Prajim chiftelele

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...