Chiftele la cuptor

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc

Reteta Chiftele la cuptor

Chiftele la cuptor, pufoase si suculente, ca cele prajite in ulei. Si mai au un avantaj: sunt condimentate cu usturoi granulat, ca sa puteti iesi linistiti in oras dupa ce le mancati ;) Pentru accentuarea gustului am folosit fulgi de drojdie, care au si rol de liant pentru carne (in locul oului si pesmetului).

Ca model, am folosit chiftelele rotisate de la Selgoros, foarte bune, care mi-au fost recomandate de un prieten. Le-am incercat si am fost de acord cu el, sunt bune, insa dupa ce am citit cele 6 E-uri adaugate in compozitie pentru niste chiftele cu termen de garantie de doar 24 de ore am zis ca eu nu cosum asa ceva, insa pot incerca sa le fac acasa.

Ingrediente

500 gr carne tocata de porc (am tocat ceafa)
1 lingurita rasa sare
1 ceapa
1 lingura ulei
2 linguri cu varf fulgi de drojdie
1 lingurita rasa oregano uscat
1/2 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita fulgi de ceapa uscata macinati
piper negru macinat
1/8 lingurita bicarbonat de sodiu (optional)
50 ml apa rece

  1. Daca obisnuiti sa macinati carnea acasa, incepeti cu o seara inainte prin a taia carnea cuburi si a adauga sarea peste ele. Se lasa asa pana a doua zi, cand veti pregati chiftelele si o veti macina cat mai fin. Acesta este situatia ideala. Daca insa obisnuiti sa luati carnea gata tocata, o sarati si o framantati bine, apoi o lasati la frigider pana a doua zi cand veti pregati chiftelele.
  2. Ceapa tocata foarte foarte marunt se caleste in ulei pana se inmoaie bine de tot.
  3. Se adauga ceapa calita peste carnea tocata. Se adauga condimentele (drojdia, usturoi si ceapa granulata, oregano, piper negru dupa gust). Se framanta bine sa se omogenizeze. In acest moment puteti incinge o tigaie (cea in care ati calit ceapa e ok) si prajiti o chifteluta mica formata din amestecul de carne. Gustati carnea prajita si stabiliti daca mai aveti nevoie de condimente (sare, piper sau usturoi) in amestecul de carne.
  4. Cand carnea e condimentata dupa gustul vostru, adaugati apa si bicarbonatul si framantati pana apa este absorbita de tot in carne.
    * bicarbonatul le va face mai pufoase; nu afecteaza gustul in cazul in care hotarati sa nu-l folositi
  5. Cu mainile ude, formati chiftele din amestecul de carne. Eu am format chiftele mai mari, ca sa nu se usuce in cuptor. Mi-au iesit 12 chiftele din tot amestecul. Le-am aplatizat in palma ca sa se coaca uniform.
  6. Asezati chiftelele in tava cu hartie de copt. Coaceti-le la 200C pentru 25 minute. Dupa aceea porniti cuptorul pe grill, la maxim, si coaceti-le inca 5 minute, pana sunt rumene.

Amestec de carne pentru chiftele

Amestec de carne pentru chiftele

Chiftele formate

Chiftele formate

Comentarii (35)

 

Ultimele comentarii

Mihaela  acum 8 ani - 14 Octombrie 2013 13:54  

Foarte bune!Nici nu mi-am inchipuit ca se poate inlocui oul cu fulgi de drojdie.Recunosc ca am fost destul de sceptica in privinta reusitei dar rezultatul a fost delicios!
=P~
 

Olivera Rusu  acum 8 ani - 15 Octombrie 2013 23:32  

Nu am avut fulgii de drojdie sau cei de ceapa, dar am inlocuit cu 1 ou si 1 pumn de pesmet. In rest, am facut totul dupa reteta... si sunt chiftelele preferate ale familiei. Multumim mult!
 

elena   acum 8 ani - 10 Noiembrie 2013 16:03  

Nu se spune "se macina carnea " ci se toaca !
Nu mai recomanda tot felul de chimicale ! Noroc ca nu ma iau dupa tine
 

mirela i   acum 8 ani - 21 Ianuarie 2014 01:12  

fulgi de usturoi, de ceapa? dar de ce sa nu taiem o ceapa, un catel de usturoi?nu prajim chiftelele in ulei dar bagam tot felul de conservanti in mancare. nu-i indicat.
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Ianuarie 2014 08:25  

mirela i , informeaza-te inainte, fulgii de ceapa si usturoi sunt doar legume deshidratate. se gasesc si in magazinele bio si sunt mult folosite in dieta vegetariana. de data asta am optat pentru ele ca sa poti iesi in lume dupa ce manaci aceste chiftelute ;)
 

Morariu Neacsu Ionela  acum 8 ani - 4 Iulie 2014 19:36  

Superrr bunutze aceste chiftele.Am fost putin reticenta la acesti fulgi de drojdie dar rezultatul a fost unul foarte bun.Nici nu zi zice ca sunt facute la cuptor si nu in tigaie.Multumesc Ioana pentru reteta!!
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Iulie 2014 08:56  

Ionela, ma bucur. ca sa-i folosesti cu mai mare incredere, poti citi despre fulgii de drojdie aici: [link] sunt folositi in dieta vegana.
 

antony  acum 7 ani - 10 Noiembrie 2014 12:02  

Mai este putin si incepe postul Craciunului , facand o inventariere in congelator am vrut sa pregatesc un preparat pe baza de carne tocata. Sigur voi pregati aceste chiftele, mai ales ca am toate incredientele.. Pregatesc reteta fara sa gust si sper sa reusesc. Multumesc pentru ajutor.
 

Carmen  acum 5 ani - 27 Februarie 2017 14:02  

Se poate folosinsi carne de vita? Amestec porc si vita?
Multumesc!9
 

Ioana  acum 5 ani - 27 Februarie 2017 14:21  

de porc sau mixta (vita+porc).

alte chiftele la cuptor din carne mixta gasesti aici: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...