Chiftelute cu cartofi in sos de rosii

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete turcesti

Reteta Chiftelute cu cartofi in sos de rosii

Ah, daca v-as putea trimite si mirosul acestei oale impreuna cu poza!

Chiftelutele sunt super usoare si pufoase datorita adaosului de orez fiert in compozitie. Daca va place, aceasta tehnica o veti putea folosi si la alte chiftele.

Ingrediente

150 ml sos de rosii in stil grecesc
500 gr cartofi (pentru salata sau piure)
150 ml supa de pui

Chiftele

250 gr carne tocata de vita/vitel
1 ou mic
25 gr orez
1 ceapa foarte mica (cca 30 gr)
2 catei usturoi mici
5 fire patrunjel
1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
1 lingurita boia dulce
sare, piper negru
2 linguri faina
2-3 linguri ulei

Portii: 3

  1. Pentru umplutura se fierbe orezul bine, sa fie moale. Se pune orezul cu ceapa si usturoiul intr-un robot si se mixeaza pana devine pasta. Daca nu aveti robot, dati ceapa pe razatoare, striviti usturoiul si striviti orezul cu o furculita. Adaugati pasta peste carnea tocata. Adaugati condimentele (chimion, boia, sare si piper dupa gust), patrunjelul tocat fin si oul. Amestecati pana la omogenizare. Amestecul se poate pastra la frigider pana e nevoie de el.
  2. Cu mainile umede se formeaza chiftelute lunguiete (vor iesi cam 12-14 chiftelute). Se trec chiftelultele prin faina si se scutura bine excesul.
  3. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajesc rapid chiftelutele pe ambele parti (doar cat sa se rumeneasca un pic, nu trebuie sa se faca de tot). In functie de carnea tocata pe care ati folosit-o, daca in tigaie chiftelutele au lasat prea multa grasime o puteti scoate, lasand doar 2 linguri.
  4. Se adauga printre chiftele cartofii curatati si taiati in 6 pe lungime.
  5. Se adauga sosul de rosii, supa de pui si 100 ml apa. Se aduce la fierbere.
  6. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 20-25 minute (pana cartofii sunt facuti).
  7. Se serveste cu orez si presarat cu patrunjel.

Aluat chiftele

Aluat chiftele

Chiftele date prin faina

Chiftele date prin faina

Chiftele prajite

Chiftele prajite

Adaugam sosul si supa

Adaugam sosul si supa

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Senni  acum 10 ani - 12 Iulie 2013 18:57  

Buna Ioana!
Le-am facut pentru pranz. facusem deja sosul ieri, foarte gustos si aromat.
Am facut chiftelele din carne de porc slaba ca asta aveam, le-am prajit integral ca eram curioasa sa le gust din cauza orezului si le-am adaugat la sfarsit la cartofi. Am lasat sa se "odihneasca" cateva ore...
Foarte, foarte bun!! Chiftelele astea sunt teribile si facute doar fripte, au un gust minunat! Am fost incantati!
 

Ana-Maria  acum 10 ani - 14 Iulie 2013 19:43  

Minunata mancarica! ieri am preparat-o si eu, succes garantat pentru sotiori mofturosi :))
 

adina derecichei  acum 10 ani - 14 Iulie 2013 21:12  

arata delicios cred ca si este .am sa incerc reteta !!! :) (y)
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Iulie 2013 10:14  

super Senni, deci ti-a placut si tie ce face orezul fiert cu chiftelele din carne slaba ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 15 Iulie 2013 14:19  

sa va fie de bine, Ana-Maria!
 

catalina  acum 10 ani - 3 Septembrie 2013 11:32  

este fffffff gretos aceasta mancare :-& :-& :-& :-& :-&
 

Anca  acum 10 ani - 27 Septembrie 2013 09:38  

Am incercat si eu chiftelutele,sunt delicioase,iar fetitei i-au placut foarte mult.:)
 

iolanda  acum 10 ani - 30 Octombrie 2013 11:22  

ioana, de ce nu pot accesa pagina pentru sosul de rosii in stil grecesc?
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Octombrie 2013 11:42  

iolanda, acum poti vedea reteta!
 

Nicoleta  acum 10 ani - 27 Martie 2014 22:11  

Am facut-o astazi,foarte buna !
Multumesc,pentru reteta !
:)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...