Ciocolata fierbinte catalana

Retete bauturi Retete simple Retete din Spania

Ciocolata fierbinte cu gustul Barcelonei. In general e usor groasa ca sa inmoaie churros in ea. Varianta mea nu este ingrosata cu amidon, am facut-o astfel ca sa poata fi savurata si simpla in orice moment al zilei (luati-o in termos la schi sau sanius ;) ). Totusi ea este natural catifelata si fina. E aromata cu lamaie si portocala si un praf de scortisoara, aromele tipice cremei catalane.

Ingrediente

100 gr ciocolata neagra (50% cacao)
50 gr cacao (am folosit 30 gr Valrhona + 20 gr Schmidt)
400 ml lapte
300 ml apa
2 espresso scurte (100 ml)
6 fasii coaja portocala
4 fasii coaja lamaie
frisca si scortisoara/cacao pentru servire

Portii: 4

  1. Intr-o craticioara se pun laptele, apa, espresso si cojile de citrice luate cu curatatorul de legume. Se aduce la fierbere si imediat se stinge focul. Se pune capacul si se lasa sa stea 5 minute sa se infuzeze. Dupa acest timp se scot cojile.
  2. Intr-un vas se pune ciocolata maruntita (eu folosesc chipsuri de ciocolata care nu mai trebuie maruntite). Se toarna putin din amestecul fierbinte de la pasul 1. Se amesteca pana ciocolata e topita total. Se adauga cacaua si se amesteca pana obtineti un amestec omogen.
  3. Se toarna restul de lichid fierbinte in fir subtire in timp ce se amesteca pana se dizolve bine totul si aveti o compozitie fara cocoloase.
  4. Se pune ciocolata inapoi in craticioara si se lasa pe foc mic pana se infierbanta. Nu lasati insa ciocolata sa fiarba, doar sa vedeti ca iese abur din ea.
  5. Opriti focul si puteti servi imediat. Se pastreaza foarte bine 1-2 zile la frigider. In momentul servirii doar o reinfierbantati, fara a o lasa sa fiarba.
  6. Se serveste in cesti de cappuccino cu un mot de frisca batuta pe care presarati putina scortisoara sau cacao.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...