Ciorba de macris

Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete romanesti Retete de supe si ciorbe

Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul este magic in aceasta combinatie. =P~

Ingrediente

1 ceapa
1 morcov
1 felie telina (cca 50 gr)
1 pastarnac mic (sau 1 radacina de patrunjel)
4 cartofi mai mici
250 gr smantana
1/2 lingura faina alba
300 ml supa de pui (sau de legume)
150 gr macris
2 fire marar
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4-5

  1. Macrisul se spala, se rup coditele mai groase si se taie bucati mari.
  2. In uleiul incins se calesc, la foc mic, ceapa tocata marunt si zarzavaturile (morcov, telina, pastarnac) taiate cubulete pana se inmoaie (cca 10 minute).
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi mici, supa de pui si inca 3 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pana cartofii sunt facuti (cca 20 minute).
  4. Smantana se freaca cu faina. Se adauga peste ea 2-3 polonice de supa fierbinte, cate un polonic pe rand. Se amesteca bine.
  5. Se da focul mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai clocoteasca deloc. Se toarna incet smantana in ciorba, in timp de cu polonicul amestecati in ciorba.
  6. Adaugati macrisul in ciorba si lasati pe foc mic inca 5 minute. In acest timp nu are voie sa clocoteasca ca sa nu se "taie" smantana. Adaugati mararul tocat fin.
  7. Stingeti focul, puneti capacul si lasati sa se racoreasca.

Adaugam cartofii peste zarzavaturile calite

Ciorba fierbe

Adaugam smantana

Adaugam macrisul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...