Ciorba radauteana

Retete cu carne de pui Retete romanesti Retete de supe si ciorbe

Ciorba radauteana este o supa de pui cu smantana si usturoi. Eu o numesc "ciorba de burta de pui", fiindca este asemanatoare si la modul de preparare si la aspect cu ciorba de burta.

Reteta Ciorba radauteana

Ingrediente

2.5 l supa de pui (1/2 pui, morcovi, telina, radacina patrunjel)
350 gr smantana grasa (25%)
1 lingura faina
1 ardei iute
7 catei usturoi
sare
piper alb
1 lingura otet (optional, eu nu pun)

  1. Se prepara supa de pui dupa reteta de aici, pana la pasul 4 (inclusiv). Eu am facut supa pe un pui intreg (au iesit 5 l supa) si am impartit-o in doua, folosind pentru reteta de fata 2.5 l supa si 1/2 din pui.
  2. Am pus supa strecurata pe foc mic (cea mai mica putere, supa nu mai are voie sa clocoteasca de acum, doar o tinem fierbinte).
  3. Carnea de pe 1/2 din pui am luat-o de pe oase si am desfacut-o fasiute. Ardeiul iute l-am taiat rondele si am scos semintele. Verificati ardeiul sa fi iute.
  4. Intr-un bol am frecat smantana cu faina si apoi am dizolvat-o cu supa fierbinte, am adaugat vreo 5 polonice pe rand si am omogenizat compozitia bine sa nu fie cocoloase.
    * facem acest pas ca sa nu se branzeasca smantana cand o adaugam in supa; cu cat smantana e mai grasa, cu atat sansele sa se branzeasca sunt mai mici.
  5. Adaugam smantana incet in supa si amestecam des.
  6. Adaugam fasiile de carne si ardeiul iute in supa.
  7. Frecam cateii de usturoi cu sare si apoi adaugam putina supa peste ei, ca sa obtinem un mujdei concentrat. Turnam mujdeiul in supa, dar printr-o sita deasa (ca sita de ceai) ca sa nu ajunga bucati de usturoi in supa. Dupa ce ati amestecat bine, verificati daca e destul de usturoiata ciorba pentru gustul vostru, si daca mai trebuie, mai faceti o portie de mujdei.
  8. Adaugati otetul daca doritit si dregeti supa de sare si piper.
  9. Lasam pe foc (tot pe mic) inca 10 minute.
    * cand e gata ciorba puteti sa-i dregeti "fata" prin calirea unui morcov in putin ulei si apoi turnati uleiul (fara morcov) in ciorba. N-am facut asta acum fiindca eu servesc ciorbita cu extra chili, ca sa fie iute si arata bine asa in farfurii.

Comentarii (68)

 

Ultimele comentarii

ilinca cristina  acum 9 ani - 18 Octombrie 2012 18:10  

deci,excelenta :D
 

Ciprian  acum 9 ani - 26 Ianuarie 2013 16:01  

am si eu o intrebare.....burta de la cati pui o folosesti pentru aceasta reteta ?daca tot o numeti tu asa...ciorba de burta de pui....eu nu am auzit de ciorba aceasta in toti cei 35 de ani ai mei de bucatarie ....
 

Ioana  acum 9 ani - 26 Ianuarie 2013 17:35  

esti cam serios pentru o zi de weekend. credeam ca e evidenta gluma cu burta de pui :)
 

Ciprian  acum 9 ani - 26 Ianuarie 2013 22:41  

;) :) :) :)
 

ciprian  acum 9 ani - 6 Aprilie 2013 23:06  

Cea mai buna ciorba vreodata. Din Suceava sunt si iti multumesc din suflet pentru retetele excelente ce le ai.
 

Ioana  acum 9 ani - 7 Aprilie 2013 12:59  

hello ciprian, nu ne-am mai auzit demult! esti acasa sau tot pe meleaguri straine te delectezi cu retete traditionale romanesti?
 

Ana-Maria  acum 9 ani - 13 Aprilie 2013 15:16  

azi am sa fac ciorba radauteana pt. ca suna foarte foarte bine. ;) :)
 

turcanu constantin  acum 7 ani - 17 August 2015 14:47  

De ce nu ati facut poza cu extracili ,daca arata asa bine? Din poza nu reiese ca ciorba ar fi asa de apetisanta...


 

Andreea  acum 6 ani - 15 Octombrie 2015 14:11  

Buna Ioana. Pentru cate portii este aceasta reteta? Multumesc, Andreea
 

Ioana  acum 6 ani - 15 Octombrie 2015 15:45  

vreo 7-8
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...