Ciuperci Pleurotus la gratar

Retete cu ciuperci Retete garnituri Retete din Grecia Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete simple

Ciuperci la gratar cu iz de Grecia. Sunt infuzate cu usturoi, oregano si celebrul ulei de masline grecesc. Desi dispar rapid din farfurie, daca apuca sa stea putin sunt si mai bune.

Ingrediente

1 caserola mare ciuperci Pleurotus
4 catei usturoi
5 fire patrunjel 
4 linguri ulei de masline extravirgin
oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
sare

Portii: 2-3

  1. Se sterg ciupercile cu un servetel umed. Se taie coditele mai tari. Se ung cu ulei pe partea neteda (cea opusa lamelelor).
  2. Se curata si se taie felii 2 catei de usturoiul. Ceilalti doi se strivesc in mojar si se acopera cu ulei de masline (aprox. 4 linguri) ca sa obtineti un mujdei. Se toaca fin patrunjelul.
  3. Se incinge foarte bine o tigaie grill (cca 5 minute pe foc mare). Se da focul le mediu.
  4. Se aseaza ciuperci in tigaie cu lamelele in sus. Se presara sare peste lamele. Se prajesc ciupercile cam 4 minute pe prima parte. Cand au prins urme frumoase de gratar si lamelele arata umede, se intorc. Se prajesc inca 2 minute pe a doua parte, pana lamele se usca si prin si ele urme de gratar.
  5. Se scot ciupercile intr-un bol, asezandu-se in straturi. Fiecare tura se presara imediat ce a fost luata de pe gratar cu cate o priza de patrunjel si una de oregano, cateva felii de usturoi si putin mujdei (incercati sa luati mai mult ulei si mai putin pulpa de usturoi; cam 2 lingurite de ulei infuzat). Tineti bolul acoperit.
  6. Cand le-ati terminat de prajt pe toate amestecati usor ciupercile, adaugand sucul de lamaie si sare daca mai e nevoie.
  7. Serviti ciupercile caldute sau la temperatura camerei (daca stau vreo 2 ore sunt si mai bune).

Ciuperci pe gratar cu lamelele in sus

Se intorc cand sunt rumene

Se aseaza in straturi in bol cu arome printre ele

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...