Cococcino

Retete bauturi

Reteta Cococcino

Nu stiu cat de originala sunt cu acesta denumire, dar mi-a venit in minte acum o saptamana cand am vazut cum bastinasii din Polinezia isi beau cafeaua cu lapte cocos si mi-am zis: ce buna idee!!! Eu cum de nu m-am gandit la asta, sunt o mare iubitoare de cafea si am incercat cafea cu vanilie, cafea cu alune dar ...cocos??? Trebuia sa incerc!

Ingrediente

2 cafele expresso tari
200 ml lapte cocos
zahar (optional)

  1. Se pune expresso fierbinte in cesti, sa fie 2/3 pline. Se indulceste cafeaua dupa gust, eu de exemplu o beau neindulcita.
  2. Se infierbanta laptele de cocos (la microunde e cel mai usor) dupa care se face spuma (eu am folosit o cana speciala pentru spuma de lapte, dar puteti sa o faceti si cu aburul de la expressor sau cu un mic mixer electric pentru cappuccino).
  3. Se toarna incet spuma peste cafele pana se umple ceasca si apoi presaram scortisoara folosind o sita mica pentru ceai.

Cana pentru facut spuma de lapte

Cana pentru facut spuma de lapte

Mixer pentru facut spuma de lapte

Mixer pentru facut spuma de lapte

Cococcino

Cococcino

Comentarii (8)

 

alesia  acum 15 ani - 9 Ianuarie 2009 01:26  

o sa incerc si eu............ :p ;)
 

Nona  acum 13 ani - 17 August 2010 23:41  

E f f buna... eu am baut in Samoa......yummm :) :)
 

diana  acum 13 ani - 29 Ianuarie 2011 10:12  

;) super
 

Sara  acum 10 ani - 22 Septembrie 2013 17:40  

pt cate persoane este reteta? 1 sau 2? :)
 

Ioana  acum 10 ani - 23 Septembrie 2013 13:39  

2 pers
 

Sara  acum 10 ani - 23 Septembrie 2013 19:39  

multumesc
 

olga  acum 10 ani - 30 Noiembrie 2013 15:39  

Ioana draga, te rog spune-mi de unde ai achizitionat cana pentru spuma de lapte?
Eu am tot intrebat in magazine si sunt siderate vanzatoarele de intrebarea mea.

Multumesc frumos.
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Noiembrie 2013 16:11  

Olga, uite un link de unde o poti comanda [link] eu am luat-o acum multi ani din germania, pe vremea aia nu se gasea in romania. acum am vazut-o pe undeva de cumparat dar nu am fost atenta unde...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...