Cornulete cu ciocolata

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun, Retete la cuptor

 

Cornulete cu ciocolata
Pinterest

Mini-croissante cu ciocolata, preparate dupa o reteta evreiasca (rugelach). Sunt fragede (parca sunt facute cu foietaj) si foarte dragalase asa mici. La mine, prima jumatate de portie s-a mancat fierbinte in 5 minute. Si vestea buna e ca se pot prepara acum, se congeleaza iar de Sarbatori doar le coaceti vesel

Ingrediente
Cornulete cu ciocolata

250 gr faina alba (BL55)
1/4 lingurita sare
200 gr unt (80% grasime; rece)
200 gr crema de branza (Philadelphia Original am folosit; rece)

Umplutura

75 gr ciocolata neagra (50% cacao)
50 gr zahar tos fin
1/2 lingura cacao (cca 5 gr)
1.4 lingurita scortisoara macinata

1 lingura unt topit

Bucati: 72

Preparare
Cornulete cu ciocolata

  1. Se pune faina si sarea in robotul de bucatarie. Se adauga untul rece taiat cubulete. Se mixeaza scurt (2-3 pulsuri) doar pana arata ca un pesmet (e ok sa ramana bucati mai mari de unt prin faina, cam cat bobul de mazare).
  2. Se adauga crema de branza pusa cu lingurita peste "pesmet". Se mixeaza iar scurt (5-6 pulsuri), doar pana arata ca un pesmet umed, adica aluatul nu e inca legat de tot (vezi poza 3).
  3. Rasturnati aluatul pe masa de lucru (sau intr-un bol larg) si cu mainile il presati sa stea impreuna. Il impartiti in 4 bucati egale (cca 150 gr / portie). Aplatizati sub form de disc si inveliti fiecare bucata in folie. Dati la frigider minim 2 ore, maxim 3 zile.
  4. Pentru umplutura se rade fin ciocolata (sau se marunteste in robot) si se amesteca cu zahar, cacao si scortisoara. Separat se topeste untul.
  5. Se ia fiecare bucata si pe masa de lucru acoperita cu hartie de copt si presarata cu putina faina se intinde cate o foaie subtire de aprox. 22-23 cm diametrul. Incercati ca foaia sa fie cat mai rotunda.
  6. Cand e gata intinsa foaia, presarati foarte putina faina pe ea. Pliati-o in doua si cu o rola de bucatarie decupati marginile neregulate, ca sa aveti o semiluna (vezi poza 7). Desfaceti semiluna si veti avea acum un cerc frumos.
  7. Ungeti foaia cu putin unt topit. Presarati cu amestecul de ciocolata in strat subtire dar uniform (cca 3 linguri / foaie).Presati usor umplutura cu palma.
  8. Cu rola de patiserie taiati foaia in 16 bucati egale (ca feliile de pizza; prima data in 4 bucati, apoi fiecare bucata in doua si apoi iar in doua).
  9. Inspre capatul lat al feliilor faceti o taietura mica, pe centru (vezi poza 10). Incepeti sa rulati aluatul din acea parte, impingand spre exterior partile taiate (vezi poza 11). Rulati pana la capat. Daca va cade putina umplutura e ok.
  10. Asezati rulourile in tava cuptorului, avand grija ca partea rulata sa fie dedesubt. Toate rulourile vor intra in 2 tavi de cuptor. Dati tavile la frigider pana se incinge cuptorul. Nu sariti acest pas, lasati-le macar 15 minute sa se raceasca, isi vor pastra forma la copt.
    * rulourile formate pot fi pastrate mai mult timp la frigider inainte de a le coace;
    ** rulourile se pot congela si pastra 3 luni; se vor coace direct din congelator, doar se adauga cateva minute la timpul de copt
  11. Incingeti cuptorul la 180C si coaceti rulourile timp de aprox. 25 minute (sa fie doar usor rumene deasupra; nu le lasati nici albicioase, dar nici sa se rumeneasca prea tare; vezi poza mare). Daca va place, razuiti putina ciocolata peste rulouri imediat ce scoateti tava din cuptor. Acele picaturi se vor topi si se vor lipi de rulouri.
  12. Sunt bune caldute sau reci.
 
Cornulete cu ciocolata - Faina mixata cu untul rece

1. Faina mixata cu untul rece

Cornulete cu ciocolata - Crema de branza pusa cu lingurita

2. Crema de branza pusa cu lingurita

Cornulete cu ciocolata - Aluatul mixat la final

3. Aluatul mixat la final

Cornulete cu ciocolata - Aluatul presat impreuna

4. Aluatul presat impreuna

Cornulete cu ciocolata - Discurile merg la frigider

5. Discurile merg la frigider

Cornulete cu ciocolata - Umplutura de ciocolata

6. Umplutura de ciocolata

Cornulete cu ciocolata - Foaie subtire

7. Foaie subtire

Cornulete cu ciocolata - Decupam semiluna pentru discul final

8. Decupam semiluna pentru discul final

Cornulete cu ciocolata - Aluatul presarat cu ciocolata

9. Aluatul presarat cu ciocolata

Cornulete cu ciocolata - Aluatul taiat in 16 felii

10. Aluatul taiat in 16 felii

Cornulete cu ciocolata - Crestam fiecare felie

11. Crestam fiecare felie

Cornulete cu ciocolata - Rulam catre varf, impingand spre exterior partile crestate

12. Rulam catre varf, impingand spre exterior partile crestate

Cornulete cu ciocolata - Rulou

13. Rulou

Cornulete cu ciocolata - Rulouri in tava

14. Rulouri in tava


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 
loading...

Cornulete cu rahat

29 Noiembrie 2016

Cornulete cu rahat

Cornulete cu mac

28 Noiembrie 2016

Cornulete cu mac

Cornulete cu nuca

14 Decembrie 2009

Cornulete cu nuca

Cornulete

3 Noiembrie 2009

Cornulete

 

 

Mariana  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 11:08  

Re: Cornulete cu ciocolata

Buna Ioana, arata foarte apetisant aceste cornulete! Crezi ca branza poate fi inlocuita cu iaurt. Sotul nu mananca branza si as vrea sa o inlocuiesc, daca se poate. Multumesc.
 

Ioana  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 11:12  

Re: Cornulete cu ciocolata

nu se simte gustul de branza, daca asta e problema. nu o va identifica. ai putea inlocui cu smantana grasa, dar nu stiu daca rezultatul va fi chiar acelasi.
 

Mariana  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 11:18  

Re: Cornulete cu ciocolata

Multumesc Ioana. Asta era problema!
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 14:17  

Re: Cornulete cu ciocolata

Dimensiunilor lor mici ar fi o conditie pentru timpul de pastrare ?
 

Ioana  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 14:31  

Re: Cornulete cu ciocolata

nu. poti sa imparti aluatul in doua foi si vei avea cornulete mai marisoare care se pastreaza la fel.
 

Ioana  acum 2 ani - 24 Decembrie 2015 00:41  

Re: Cornulete cu ciocolata

Ioana nu spui nimic de umplutura, untul topit se toarna peste ciocolata?
 

Ioana  acum 2 ani - 24 Decembrie 2015 09:15  

Re: Cornulete cu ciocolata

Cu untul doar se ung foile. Apoi se presara umplutura peste. Untul ajuta umplutura sa se lipeasca de aluat.
La pasul 4 am trecut info legate de umplutura. E o umplutura usca, nu se adauga nimic lichid.
 

Ioana  acum 2 ani - 24 Decembrie 2015 12:41  

Re: Cornulete cu ciocolata

Am citit de atatea ori reteta, dar pasul 4 nu l-am vazut deloc (cred ca oboseala isi spune cuvantul)! Multumesc frumos pentru raspuns si pt. retetele astea super gustoase care ne scot mereu din impas ! Sarbatori fericite :* :*
 

Ioana  acum 2 ani - 24 Decembrie 2015 12:46  

Re: Cornulete cu ciocolata

nu, ai vazut bine. l-am scris azi dimineata, mi-a scapat vesel si eu sunt obosita, am avut un final de an fulminant.
spor la pregatiri!
 

Raluca  acum 2 ani - 24 Decembrie 2015 22:23  

Re: Cornulete cu ciocolata

Mi-au iesit f bune. Nu am reusit sa le fac atat de mici ca in poza, am taiat foaia in 4. Cred ca voi incerca si cu alta umplutura. Buna reteta!!!!!!
 

Raluca  acum 2 ani - 28 Decembrie 2015 14:14  

Re: Cornulete cu ciocolata

am scris gresit! am taiat foaia in 8
 

Roxana  acum un an - 4 Martie 2016 13:44  

Re: Cornulete cu ciocolata

Super reteta! Am tot cautat-o de mult timp sa o incerc, am lucrat intr-o brutarie evreiasca, iar ei pentru ca sa faca cornuletele mai gustoase au Un amestec de apa,miere si zahar care se aplica cand se scot din cuptor, fac cornuletele foarte bune si fragede si tin mai mult timp in camara.
Multumesc pentru reteta am sa o incerc, azi am sa fac cornuletele cu marmelada de gutui! Sper sa imi iasa! ?
 

Ioana  acum un an - 4 Martie 2016 13:46  

Re: Cornulete cu ciocolata

Roxana, merci pentru pont!
o sa iasa bune, le-am facut si eu cu gem gros de smochine.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus