Cotlet de porc la gratar

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar Retete simple

Cum pregatim cotletele la gratar ca niste profesionisti?

In primul rand nu ne zgarcim cand taiem cotletele de porc, feliile grosute vor arata foarte profi si nu se vor usca pe gratar. Apoi folosim marinata potrivita care va asigura aroma si suculenta (mai tineti minte teoriile cu saramura?). Si incheiem apoteotic cu o vrajitorie stil Jamie Oliver: putina zeama de lamaie in sucul lasat de carne va finisa aspectul si gustul cotletelor de porc.

Ingrediente

4 cotlete de porc fara os (de cca 125 gr fiecare; de cca 2.5 cm grosime)
1/4 lamaie

Marinata

150 ml apa
50 ml sos de soia (varianta sarata)
50 ml ulei
1 lingura buna piper cu lamaie
2 catei usturoi striviti

  1. Amestecam ingredientle pentru marinata. Punem cotletele in ea si lasam sa stea in jur de 4 ore.
  2. Le scoatem din marinata si le absorbim bine cu servetele de bucatarie. Aveti grija doar sa absorbiti, ca sa nu stergeti piperul de pe ele.
  3. Incingeti 3 minute o tigaie grill la foc maxim. Daca tigaia e incinsa carnea nu se va lipi de ea. Nu ungeti tigaia cu ulei, fiindca cotletele sunt unse destul de la marinata.
  4. Puneti cotletele in tigaie, lasati sa sfaraie cca 10 secunde, apoi dati focul la mediu. Lasati sa se prajeasca pe prima parte cca 2 minute. Intoarceti si prajiti pe a doua parte cca 3 minute. Intoarceti iar pe prima parte si lasati inca 2 minute. Luati tigaia de pe foc si lasati sa stea inca 1 minut.
  5. Scoateti cotletele din tigaie si le asezati pe farfurie. Lasati-le sa stea 2 minute (obligatoriu). Ridicati coteletele si veti vedea ca sub ele s-a adunat suc. Stoarceti usor lamaia deasupra sosului si numarati 20 picuri. Amestecati cu o furculita sosul cu sucul de lamaie. Treceti cotletele pe ambele parti prin acest sos. Vor deveni lucioase.
  6. Serviti imediat cotletele de porc, cu sosuletul turnat peste ele.

Cotlete in marinata

Sterse de marinata

Sectiune

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...