Piper cu lamaie

Categorie: Retete condimente

 

Piper cu lamaie
Pinterest

Ieri mi-am imbogatit colectia de condimente cu un amestec fin pentru peste si fructe de mare. Este potrivit pentru pestele la gratar, in folie, prajit... Se condimenteaza pestele cu el inainte de a fi preparat, dar se poate servi si la masa in loc de piperul simplu, pentru cei care doresc sa intareasca aroma acrisor-picanta. Condimentul este potrivit si pentru pieptul de pui sau pentru cotletele de porc la gratar.

Ingrediente
Piper cu lamaie

coaja razuita de la 5 lamai bio (2 linguri cu varf)
1 lingura cu varf piper negru boabe
1/2 lingurita usturoi granulat (optional)
1/2 lingurita fulgi de ceapa (optional)
1/2 lingurita seminte telina (optional)
1 lingurita oregano (optional)

Preparare
Piper cu lamaie

  1. Se amesteca intr-un mojar coaja razuita a lamailor cu piperul strivit un pic (fie cateva pulsuri in masina de cafea, fie manual). Se striveste totul bine cu pistilul, astfel incat piperul sa absoarba aroma de lamaie. Cu cat frecati mai mult, cu atat mai bine.
  2. Se presara amestecul in strat subtire pe o hartie de copt si se pune pe un calorifer (sau alta sursa de caldura). Se lasa pana a doua zi, cand trebuie sa fie uscat complet.
  3. Se pune amestecul uscat in masina de cafea si se macina cat de fin doriti (il puteti lasa si mai grunjos daca va place).
  4. Pentru un amestec mai complex, se adauga oricare sau toate din restul ingredientelor macinate.
  5. Se pastreaza intr-un borcan inchis.
 
Piper cu lamaie - Piper si coaja de lamaie

1. Piper si coaja de lamaie

Piper cu lamaie - Frecam bine totul in mojar

2. Frecam bine totul in mojar

Piper cu lamaie - Punem la uscat...

3. Punem la uscat...

Piper cu lamaie - pe calorifer, pana a doua zi

4. pe calorifer, pana a doua zi

Piper cu lamaie - Piper cu lamaie

5. Piper cu lamaie


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 7)  

 
loading...

Furikake

26 Mai 2015

Furikake

Condiment toscan

19 August 2011

Condiment toscan

Garam Masala

24 Septembrie 2010

Garam Masala

Pudra de rosii

17 Septembrie 2010

Pudra de rosii

 

 

jasmin  acum 7 ani - 21 Decembrie 2010 15:32  

Re: Piper cu lamaie

super bravo Ioana,dar se poate folosi si la carne de porc si de vita... ce zici?
 

Ioana  acum 7 ani - 21 Decembrie 2010 15:35  

Re: Piper cu lamaie

oh da, si la vita merge. si in functie de ce adaugi pe langa piper si lamaie, poti sa-l transformi pentru diferite bucati de carne sau chiar sosuri. si dupa gustul tau il poti face si mai "lamaios", daca scazi cant. de piper
 

jasmin  acum 7 ani - 21 Decembrie 2010 23:04  

Re: Piper cu lamaie

multumes mult...si sigur il voi face mai "lamaios" imi place mult lamaia. vesel
 

valery  acum 6 ani - 11 Februarie 2011 22:22  

Re: Piper cu lamaie

grozav , multumesc pt reteta cu siguranta am sa o incerc si eu vesel
 

naturalys  acum 4 ani - 30 Septembrie 2013 21:08  

Re: Piper cu lamaie

In loc de coaja de lamaie se poate pune frunze de lamai.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus