Crutoane de cozonac
Retete gustari (snack) Retete pentru Mic Dejun
Daca v-a ramas cozonac de la Sarbatori si a devenit uscat, ii puteti prelungi viata destul de mult transformandu-l in crutoane crocante si aromate pentru lapte sau iaurt. Va garantez ca mancarea reciclata nu a avut niciodata un gust asa bun! Sunt "addictive", cu aroma lor de scortisoara si nuca prajita.
Ingrediente
500-600 gr cozonac vechi (uscat; cozonac cu nuca am reciclat)
50 gr unt
1/2 lingurita scortisoara
- Untul se topeste si pe foc mic si se adauga scortisoara.
- Cozonacul se taie cubulete mici. Daca unele bucati se sfarma e ok. Se pun in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, formand o movilita in centru. Se toarna untul aromat peste cozonac. Se amesteca (cu mana e mai usor) sa se imbibe peste tot cu unt.
- Se rasfira cubulete pe toata suprafa tavii, sa fie pe un singur strat.
- Se da tava la cuptor, la 150C timp de 45 minute. Amestecati la 15 minute.
- Scoateti tava din cuptor, mutati cuburile intr-un bol larg si apoi lasati-le sa se raceasca complet.
- Se pastreaza intr-o punga, la loc racoros. Se bune adaugate in lapte sau iaurt.