Dovlecei la gratar cu branza de oaie si menta

Ingrediente

4 dovlecei (cat mai mici)
2 fire menta
1 felie generoasa branza fermentata de oaie (Horezu, produsa de Five Continents am folosit)
sare grunjoasa, piper negru macinat

Portii: 2-3

  1. Alegeti dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, iar samburii vor fi putini si mici. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie capetele. Se aseaza apoi in picioare (sa stea pe una din taieturi) si se taie pe lung felii de aprox 1/2 cm. Sau puteti felia dovleceii folosind aceasta razatoare, cu lama simpla setata la deschidere maxima. Am obtinut 4-5 felii din fiecare dovlecel.
  2. Se ung feliile cu ulei pe ambele parti.
  3. Se incinge o tigaie grill (fara grasime) timp de 5 minute la foc mare.
  4. Se aseaza felii de dovlecel in tigaie si se prajesc 2.5 minute pe prima parte si inca 1.5 minute pe a doua parte. Feliile vor prinde urme apetisante de gratar.
  5. Se scot feliile una langa alta pe o farfurie lata. Se condimenteaza cu sare si piper negru. Se rade deasupra branza (cata doriti, fiti generosi). Branza razuita se va topi si va fi  =P~  Se presara cu frunze de menta tocate.
  6. Se acopera farfuria cu folie de aluminiu sa ramana calde pana faceti urmatoarea tura de dovlecei. Urmatoarea tura se aseaza deasupra si se procedeaza la fel (condimente, branza, menta)... Faceti straturi pana terminati de grillat toti dovleceii.
  7. Branza care va ramane o razuiti intr-un bol. Serviti dovleceii calduti, cu extra branza rasa.

Taiem dovlecelul felii de 1/2 cm

Felii de dovlecel

Prajim dovleceii 2.5 minute pe prima parte

Prajim inca 1.5 minute pe a doua parte

Dovlecel pe gratar cu branza razuita si menta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...