Ficatei in sos picant de rosii

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple

O varianta imbogatita cu condimente a retetei date de Irina, si asta doar fiindca am un pretentios in casa care nu suporta gustul de ficatei si trebuie sa-i ascund cu diferite arome. Va spun dupa pranz daca sunt buni si reci, aseara i-am servit calzi cu paste integrale. Varianta simpla a Irinei o puteti citi aici.

Ingrediente

500 gr ficatei
1 conserva rosii cubetti (de 400 gr)
1 ceapa mare (cca 150 gr)
2 catei usturoi
1 lingurita ierburi Provence
1/2 lingurita chili
150 ml apa
1 lingura buna de smantana
3-4 frunze busuioc
sare, piper
2 linguri ulei
1 lingura unt

Portii: 4-5

  1. Se incinge uleiul si untul intr-o tigaie larga si apoi se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Se adauga ficateii si se prajesc pe ambele parti cca 5-6 minute. Cand sunt rumeni se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la calit.
  3. Se adauga sare si piper dupa gust, chili si ierburile Provence. Se adauga si rosiile si apa. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mediu cu capac pentru cca 15 minute.
  4. Se stinge focul si se adauga busuiocul taiat mare si smantana.
  5. Se serveste cu mamaliguta sau paste si presarat cu putin parmezan.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...