Ficatei de pui la gratar

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete pentru gratar

 

Ficatei de pui la gratar
Pinterest

Frigarui de ficat de pui. Fabuloase! Atat de bune incat au potential sa concureze ficateii cu ceapa, una dintre cele mai apreciate retete de pe siteul meu.

Ingrediente
Ficatei de pui la gratar

8 ficateide pui (cca 250 gr)
3 catei de usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
sare de mare, piper negru, chili
3 linguri ulei de masline

4 fire rozmarin
1/2 lamaie

Unt cu busuioc

35 gr unt la temp. camerei
15 frunze mari de busuioc

Portii: 2

Preparare
Ficatei de pui la gratar

  1. Se spala ficateii in cateva ape, pana apa ramane curata. Se scurg si apoi se acopera cu lapte si se lasa macar 30 minute la frigider. Se scurge laptele, se spala iar ficateii. Se absorb cu servetele de hartie sa se usuce bine. Se separa ficateii in cei doi lobi.
  2. Se presara peste ei sare de mare, piper proaspat macinat, chili dupa gust, chimioul. Se adauga usturoiul strivit si uleiul. Se amesteca bine sa se acopere ficateii de marinata. Se dau la frigider macar 2 ore (dar pot sta si peste noapte).
  3. Intr-un mojar se strivesc frunzele de busuioc cu putina sare grunjoasa. Se adauga untul si se amesteca cu pistilul pana untul are o culoare verde omogena. Se pune untul intr-o folie si se tine la frigider pana e nevoie de el.
    * pentru cantitati mai mari puteti mixa untul si busuiocul intr-un robot.
  4. Firele de rozmarin se curata de frunzulite, lasand cateva in varf. Se ascut in varf tijele de rozmarin (ca si cand ascutiti un creion).
    * frunzele curatate se pot pastra la congelator pentru alte retete
  5. Se pun cate 4 bucati de ficat pe fiecare fir de rozmarin. Se invart varfurile rozmarinului in folie de aluminiu, ca sa nu se arda pe gratar.
  6. Se incinge foarte bine o tigaie grill (cca 5 minute la foc mare, fara adaos de grasime). Se da focul la mediu spre mic.
  7. Se aseaza frigaruile in tigaie fara sa le inghesuiti. Se coc cate 5-6 minute / parte. Dupa ce expira timpul verificati unul in mijloc: trebuie sa fie roz, dar sa nu mai tasneasca sange din el, atunci e perfect; daca ii lasati mai mult si devin gri in centru, ficateii nu vor avea nici textura buna (devin seci) si nici gust bun (capata gustul acela specific de ficat). Daca nu ii prajiti exagerat in mijloc textura lor e cremoasa si gustoasa, ca un pate de pui vesel
  8. Scoateti frigaruile pe platou si adaugati bucati de unt cu busuioc deasupra. Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati sa stea cateva minute. Cand scoateti folia stoarceti suc de lamaie peste ficatei.
  9. Serviti frigaruile calde, cu felii de lamaie si pita pe gratar.
 
Ficatei de pui la gratar - Untul cu busuiocul in mojar

1. Untul cu busuiocul in mojar

Ficatei de pui la gratar - Unt aromat cu busuioc la frigider

2. Unt aromat cu busuioc la frigider

Ficatei de pui la gratar - Ficateii marinati

3. Ficateii marinati

Ficatei de pui la gratar - Ficateii pe tije de rozmarin

4. Ficateii pe tije de rozmarin

Ficatei de pui la gratar - Invartim varfurile in folie de aluminiu

5. Invartim varfurile in folie de aluminiu

Ficatei de pui la gratar - Ficateii pe gratar

6. Ficateii pe gratar

Ficatei de pui la gratar - Se prajesc pe a doua parte

7. Se prajesc pe a doua parte


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 
loading...

Ficatei la cuptor

24 Octombrie 2009

Ficatei la cuptor

 

 

olga  acum un an - 12 August 2016 10:54  

Re: Ficatei de pui la gratar

WOW vesel MI-E FOAME vesel
 

Ioana  acum un an - 12 August 2016 11:16  

Re: Ficatei de pui la gratar

vesel vesel vesel
 

Mirela  acum un an - 12 August 2016 11:50  

Re: Ficatei de pui la gratar

A ta e ideea cu firele de rozmarin? imi e pofta
 

Ioana  acum un an - 12 August 2016 12:37  

Re: Ficatei de pui la gratar

nu, la Jamie am vazut-o acum multi ani, pe vremea cand gatea in gradina, a facut frigarui de vita pe rozmarin.
 

Simona  acum un an - 15 August 2016 15:55  

Re: Ficatei de pui la gratar

imi e pofta Chiar mi-era dor de ficatei. Multumeesc!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus