Rillette de iepure cu ficat de rata

Categorii: Retete aperitive, Retete cu carne de iepure, Reteta cu carne de rata si gasca, Retete de Craciun

 

Rillette de iepure cu ficat de rata
Pinterest

Am terminat in sfarsit!Acum ma pot relaxa.Sper ca inca n-ati plecat la colindat, vreau sa va urez o vacanta minunata, sarbatori fericite si sa ne auzim in curand cu bine!

Nu am avut prea mult timp la dispozitie pentru gatit in ultimele zile, asa ca am pregatit 3 feluri deodata. Am confiat 6 pulpe de iepure, din care 4 le-am transformat in acest rillette iar 2 le-am acoperit cu untura si le voi servi maine cu varza calita. Ficatul de rata ce mi-a ramas (cam 250 gr) de la rillette l-am pragatit intr-o terina mica dupareteta de aici, doar ca am adaugat in mijloc cateva caise uscate inmuiate in cognac si niste fistic tocat mare. Deci 3 dintr-o lovitura.

Am postat pana acum un rilletterapid si elegant,altul ieftin, dar iata ca rillett-ul poate fi si de lux. Am folosit carne de iepure, dar in loc sa folosesc untura de la confiat pentru a obtine pasta tartinabila, am folosit ficat gras de rata. Un pic excentric, dar ce mai, o data in an e Craciunul!

Ingrediente
Rillette de iepure cu ficat de rata

Confit de iepure

1 iepure taiat bucati (aprox 750 gr carne de iepure; am folosit iepure de casa)
1 kg untura de rata
3 linguri sare grunjoasa de mare
1 fir uscat de cimbrisor
3 catei de usturoi
piper negru macinat

Rillette

200 gr ficat de rata (curatat de vene, pielite si orice zone decolorate)
3 linguri cognac
3 varfuri cutit nucsoara macinata
sare de mare, piper negru

Preparare
Rillette de iepure cu ficat de rata

  1. Iepurele se presara peste tot cu sarea grunjoasa si se acopera cu folie. Se da la frigider pana a doua zi.
  2. A doua zi se scoate iepurele cu jumatate de ora inainte de a-l pregati si se scutura sarea de pe el. Se presara cu cimbru sfaramat, si piper negru. Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-un vas inalt. Se acopera carnea cu untura topita. Se aseaza cateii de usturoi printre bucatile de carne.
  3. Se da vasul al cuptor la 90C, pana cand, atunci cand introduceti furculita in carne, aceasta se desprinde usor de pe os. Mie mi-a durat 4 ore acest proces, e bine sa verifcati din cand in cand.
  4. Cand e gata, scoateti carnea din untura si lasati-o sa se racoreasca doar cat sa o puteti manevra cu mana. Desfaceti toata carnea de pe oase si rupeti-o fasiute. Am obtinut 350 gr carne de iepure.
  5. Scoateti ficatul de rata din frigider si lasati-l 10 minute la temperatura camerei. Taiati-l cubulete.
  6. Puneti fasiutele de carne impreuna cu bucatile de ficat intr-un robot si mixati scurt (doar 3 secunde), ca sa se omogenizeze amestecul.
  7. Presarati amestecul rezultat cu sare de mare, piper negru, nucsoara, 1 lingura de cognac si amestecati usor cu mana.
  8. Alegeti unul sau mai multe vase in care veti finisa rillette-ul. Trebuie sa fie vase care merg la cuptor. Puneti amestecul in vase (eu am folosit un singur vas). Stropiti carnea cu restul de cognac. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu (sa nu vina in contact cu carnea!) sau capac.
  9. Intr-o tava puneti un strat de ziare pe fund. Puneti vasele cu carnea. adaugati apa fierbinte (cat de fierbinte vine la robinet) pana la jumatatea vaselor.
  10. Dati la cuptor la 100C timp de 1 ora (pentru un vas) sau 40 minute (pentru 3-4 vase mai mici).
  11. Scoateti vasele din cuptor si ridicati folia. Puneti folie de plastic pe vas, asezati deasupra un carton decupat dupa forma vasului si apoi asezati o punga umpluta cu ceva greu (sare, fasole, pietricele etc). Dati vasul la frigider macar 24 ore. E mai bun dupa ce sta 2-3 zile la frigider. Se serveste la temperatura camerei.
  12. Daca l-ati preparat in mai multe vase se serveste direct din ele. Daca l-ati preparat intr-un singur vas si doriti portii mai mici, scoateti cat rillette doriti si lasati-l un pic la temperatura camerei sa devina tartinabil. Montati-l pe farfurie folosind un inel de patiserie. Nivelati bine. Daca aveti, turnati deasupra grasime de pe foie gras (cea de la pasul 8 din reteta pentru terina de foie gras). Decorati cu felii de castraveti murati. Serviti cu paine prajita.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

Rillette de porc

15 Decembrie 2014

Rillette de porc

 

 

Maria  acum 3 ani - 24 Decembrie 2014 18:07  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

La multi ani!!
Sanatate bucurii si la tot mai multe LIKE-uri
 

ionas florin  acum 3 ani - 24 Decembrie 2014 18:31  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

VA DORESC SARBATORI FERICITE ,SANATATE SI lLA MULTI ANI !
 

Maria  acum 3 ani - 24 Decembrie 2014 19:01  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

Sarbatori fericite cu bucurii,sanatate si liniste.
 

Lucia  acum 3 ani - 24 Decembrie 2014 19:22  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

Sarbatori fericite si tie, ai niste retete minunate
 

Simona-Adina Hotea  acum 3 ani - 24 Decembrie 2014 21:15  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

Sarbatori binecuvantate, draga Ioana, sa-ti fie zilele luminoase!
 

dan viorica  acum 3 ani - 25 Decembrie 2014 12:49  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

Felicitari la tot ce faci si ne transmiti si noua, sa ai parte de sanatate si de multe retete.
La multi ani!
 

adriana  acum 3 ani - 25 Decembrie 2014 19:04  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

Multa, multa sanatate, noi te iubim mult pt. tot ce ne 'mpartasesti ! Craciun fericit !
 

Mirela   acum 3 ani - 26 Decembrie 2014 13:54  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

Craciun cu liniste si bucurie, Ioana! Masa mea de Craciun a fost in intregime pregatita cu retete de ale tale. Multumesc! vesel
 

Magda  acum 3 ani - 29 Decembrie 2014 19:03  

Re: Rillette de iepure cu ficat de rata

La Multi, Buni si Fericiti Ani, multumim tare mult pentru retetele delicioasa. Ne auzim si mirosim bucate alese anul viitor ❤️😘
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus