Frittata cu ciuperci si branza de capra

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete din Italia Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

M-am trezit duminica dimineata si ouale de casa de la bunica-mea strigau fri-tta-ttttta! Frittata sa fie atunci!

Frittata este o omleta italiana, pentru incepatori as zice. Fiind coapta in cuptor nu necesita impaturiri, intoarceri sau alte aptitudini ca si omleta frantuzeasca. La dimensiunea asta (25 cm, facuta din 8 oua), am copt-o la 190C, fiind o temperatura suficient de mare incat sa faca ouale sa creasca un pic la cuptor, dar nu atat de mare inca sa se arda dedesubt. Se obtine astfel o omleta pufoasa, usoara si aspectuoasa, care poate fi taiata felii. E buna chiar si rece.

Ingrediente

8 oua
1 lingura smantana acra
1/2 punga mix de ciuperci congelate (punga de 450 gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
1 fir cimbru
1 manunchi ceapa verde mica (chives)
75 gr branza de capra
sare, piper, chili
2 linguri ulei

Portii: 4

  1. Intr-o tigaie larga se pun ciupercile si se docongeleaza (pana sunt moi si au lasat mult suc). Se scot cu o paleta si se preseaza sa iasa apa din ele. Sucul lasat de ciuperci poate fi salvat (chiar congelat) pentru alte retete.
    * daca folositi ciuperci proaspete, sariti acest pas
  2. Intr-o tigaie de 22-25 cm diametru, care merge si la cuptor, se incinge bine uleiul.
  3. Se adauga ciupercile si se soteaza rapid, la foc mediu, pana se rumenesc un pic pe toate partile.
  4. Se bat ouale scurt, pana se amesteca. Se adauga smantana, verdeturile tocate si condimentele (sare, piper, putin chili) si se bate pana se omogenizeaza.
  5. Se toarna acest amestec uniform peste ciuperci. Nu se amesteca si nici nu se scutura tigaia. Se rupe branza bucatele si se aseaza deasupra, pe toata suprafata omletei. Acum ar trebui sa se vada ca marginile omletei sunt deja inchegate (vezi poza 3).
  6. Se da tigaia la cuptor la 190C timp de maxim 10 minute. Dupa 5 minute o puteti verifica, omleta ar trebui sa arate usor umflata. Cand o atingeti si nu mai e ou crud deasupra e gata.

Ouale batute cu restul ingredientelor

Ciupercile se rumenesc

Turnam ouale peste ciuperci

Omleta la cuptor, dupa 5 minute, e aproape gata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...