Frittata cu somon

Ingrediente

4 oua
100 gr somon file (fara piele)
2 lingurite capere
2-3 fire marar
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Intr-o tigaie de 16 cm diametru incingeti uleiul si dati focul la mediu spre mic. Asezati bucatile de peste in tigaie si prajiti 1 minut pe fiecare parte. Scoateti somonul pe o farfurie si sfaramati-l cu o furculita. Daca pestele a lasat prea multa grasime puteti sa o scurgeti din tigaie. Puneti somonul sfarmat inapoi in tigaie.
  2. Turnati imediat peste el ouale batute cu putina sare, piper negru macinat, mararul tocat fin si caperele (scurse daca sunt in otet sau desarate in apa rece daca sunt cu sare; daca sunt mai mari le puteti toca un pic).
  3. Lasati tigaia pe foc inca 1 minut, pana vedeti marginile inchegate.
  4. Transferati tigaia in cuptor, la 190C si coaceti-o 10 minute (verificati cu un cutit in centru, sa fie facuta).
  5. Serviti frittata calda sau la temp. camerei cu broccoli fiert pe abur.

Somonul sfarmat

Somonul sfarmat

Lasam tigaia 1 minut pe foc apoi se introduce in cuptor

Lasam tigaia 1 minut pe foc apoi se introduce in cuptor

Comentarii (9)

 

olga  acum 6 ani - 27 Noiembrie 2015 09:33  

Ce minunatie!!!
 

Maria  acum 6 ani - 30 Noiembrie 2015 14:11  

O ce bunatate......!
 

Laura  acum 6 ani - 1 Decembrie 2015 13:28  

La fix pt cina! Am somon, am broccoli, oua de tara! Multumesc!
 

Laura  acum 6 ani - 2 Decembrie 2015 17:48  

Tigaile mele nu merg la cuptor, cum sa fac? Daca transfer in alt vas pierd forma :(
 

Ioana  acum 6 ani - 2 Decembrie 2015 18:05  

poti sa o faci la inceput in tigaie (prajirea somonului). apoi pui somonul cu uleiul pe fundul unui vas ceramic/Jena (ungi bine tigaia si pe margini) si adaugi amestecul de oua. bagi la cuptor si probabil va trebui sa lasi cateva minute in plus, fiindca tava ta e rece cand intra la cuptor, spre deosebire de tigaia fierbinte
 

Laura  acum 6 ani - 2 Decembrie 2015 18:21  

Multumesc!
 

Ioana  acum 6 ani - 2 Decembrie 2015 18:22  

sper sa-ti iasa! daca folosesti o tava mai larga va trebui sa cresti si cantitatea, altfel vei face o clatita.
 

Laura  acum 6 ani - 2 Decembrie 2015 19:37  

Gata, facuta si terminata acu 5 min. Punctaj maxim. Multumesc!
 

Ioana  acum 6 ani - 4 Decembrie 2015 13:18  

multumesc si eu!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...