Omleta cu branza Brie

Retete cu branza Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Omleta cu branza Brie

Noi doi si-o omleta...

Eu fac aceasta omleta pentru 2 persoane intr-o tigaie de 30 cm. Dar daca aveti tigai mai mici si vreti omlete individuale puteti face asa:
- in tigaie de 25 cm omleta din 3 oua
- in tigaie de sub 20 cm omleta din 2 oua

Ingrediente

4 oua
2 linguri lapte
70 gr branza brie
ceapa verde (ceapa ciorii)
1 lingura ulei
sare, piper

Portii: 2

  1. Se bat ouale cu lapte si sare dupa gust.
  2. Se taie branza brie bucatele.
  3. Se unge o tigaie (preferabil teflonata) de 30 cm diametru cu ulei, inclusiv pe margini. Se pune pe foc mediu si se incalzeste timp de 1 minut.
  4. Se toarna ouale in mijlocul tigaii si se scutura usor ca sa se aseze uniform pe toata suprafata. Se lasa pe foc mediu spre mic pana marginile sunt inchegate.
  5. In acel moment, cu o lingura de lemn se trag marginile usor spre centru si se inclina tigaia in partea respectiva, astfel incal oul nefacut de deasupra sa se scurga sub omleta. Faceti asta de jur imprejurul omletei pana cand deasupra ramane doar foarte putin ou nefacut.
    * pentru a intelege mai bine acest pas urmareste filmuletul acesta de la minutul 03:10
  6. Presarati branza brie intr-un capat al omletei. Macinati piper negru deasupra.
  7. Incepand din partea cu branza rulati omleta spre capatul opus. Daca se rupe usor pe alocuri nu e nicio problema, dar manevrati-o cu grija ca sa reduceti rupturile la minim.
  8. Rasturnati omleta in farfurie cu partea impachetata dedesubt. Astfel, partea frumoasa va ramane deasupra. Macinati piper negru si presarati ceapa verde tocata.

Ouale batute in tigaie, marginle incep sa se inchege

Ouale batute in tigaie, marginle incep sa se inchege

Omleta e facuta

Omleta e facuta

Adaugam branza

Adaugam branza

Rulam

Rulam

Omleta cu branza Brie

Omleta cu branza Brie

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

MariAna  acum 10 ani - 6 Martie 2012 09:04  

Am facut si eu reteta, dar cu cheddar si sunca. Intre timp am cumparat si branza Brie, musai sa fac si ca tine. ;-)
 

Andreea  acum 10 ani - 27 Aprilie 2012 13:24  

branza Brie, alaturi de gorgonzola, este preferata mea! cu siguranta voi incerca reteta. multumesc!
 

STESC SORIN  acum 10 ani - 14 Mai 2012 16:11  

SUPER
 

NIKO  acum 10 ani - 17 Mai 2012 18:17  

Buna...buna ideea...

O idee...eu pun cand este fierbinte omleta,felii de cascaval...sunca felii si o impaturesc astfel incat cand este taiata sa apara ca o bucata de pizza...



Pofta Buna!
 

Mirela  acum 8 ani - 4 Martie 2014 12:39  

Foarte buna :) E drept ca mi-a iesit mai mult impachetata decat rulata :)) , dar a fost delicioasa.
 

Mirela  acum 8 ani - 4 Martie 2014 12:41  

Apropo, ce folosesti ca sa rulezi omleta? O paleta de lemn eventual? Mi-a venit ideea dupa ce ratasem procesul :))
 

Ioana  acum 8 ani - 4 Martie 2014 13:39  

te poti ajuta de o paleta, da e mai usor. si poti inclina si tigaia sa se rastoarne singura
 

Takoyaki japanese recipe  acum 7 ani - 19 August 2015 08:25  

Draga Ioana, ai link-ul cu descrierea acestei retete.
[link]
Ai mei se dau in vant dupa ea.Cu tigaia e mai greu, nu prea gasesti in RO.Eu am cumparat-o din Italia acum 3 ani.Reteta este delicioasa si daca vei considera ca merita postata, te rog sa o faci, asa in stilul tau de mare Maestra.Sanatate multa si spor la treaba!
 

Tamagoyaki japanese recipe  acum 7 ani - 19 August 2015 08:30  

Te mai deranjez cu o reteta foarte simpatica ca si realizare, simpla, gustoasa si putina indemanare.[link]
Baietelul meu o adora!Scuze ca te-am asaltat acum cu retele astea.O zi frumoasa!
 

Ioana  acum 7 ani - 19 August 2015 10:26  

da... nu gasesc o tigaie de genul asta :( mai caut... la noi toate tigaile patrate au grill pe fund
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...