Tortilla de cartofi

Retete cu cartofi Retete cu ou Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete din Spania

Reteta Tortilla de cartofi

Omleta spaniola cu cartofi. E buna fierbinte sau rece, pentru micul dejun sau ca aperitiv.

Ingrediente

4 cartofi
1 ceapa (optional)
8 oua
1-2 cani ulei de masline (cu gust neutru)
1 fasie coaja de lamaie
sare, piper

Portii: 4

  1. Se taie cartofii felii subtiri (nu chiar asa subtiri ca pentru chipsuri, dar subtiri). Daca puneti ceapa, taiati-o si pe ea felii la fel de subtiri.
  2. Se pune ulei la incalzit si cand e cald se adauga cartofii, ceapa si coaja de lamaie. Uleiul trebuie sa fie suficient incat sa acopere cartofii. "Fierbeti" totul la foc mediu spre mic timp de 15-20 minute, pana cartofii sunt facuti. Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca acum doar inabusim cartofii, nu-i prajim.
  3. Scoateti cartofii intr-o sita si lasati-i sa se scurga de ulei.
    * uleiul folosit la cartofi poate fi reutilizat, nu-l aruncati.
  4. Bateti ouale cu sare si piper. Puneti mai multa sare fiindca vor veni si cartofii in compozitie.
  5. Adaugati cartofii peste oua si amestecati bine.
  6. Intr-o tigaie de 25 cm diametru incingeti 1-2 linguri ulei (din cel folosit la cartofi).
  7. Adaugati in tigaie compozitia de oua si cartofi. Coaceti omleta la foc mic timp de 5 minute, pana se rumeneste frumos pe fund.
  8. Puneti o farfurie lata peste tigaie si cu o miscare sigura rasturnati omleta pe ea.
  9. Puneti tigaia inapoi pe foc si incingeti 1 lingura ulei. Lasati sa "curga" omleta de pe farfurie in tigaie. Prajiti pe a doua parte, tot la foc mic timp de 5-7 minute (dupa cum va place de facut oul). Cu un cutit puteti strapunge putin omleta sa vedeti cum e in centru.
  10. Rasturnati omleta pe farfurie si taiati-o in 4 (daca e pentru micul dejun) sau cubulete cand s-a racorit un pic (daca o serviti ca aperitiv). E buna calda sau rece.

Cartofii "fierti" in ulei

Cartofii "fierti" in ulei

Scurgem cartofii

Scurgem cartofii

Cartofii cu oua

Cartofii cu oua

In tigaie, prajim pe o parte

In tigaie, prajim pe o parte

Punem o farfurie deasupra

Punem o farfurie deasupra

Rasturnam

Rasturnam

In tigaie, prajim pe a doua parte

In tigaie, prajim pe a doua parte

Tortilla de cartofi

Tortilla de cartofi

Comentarii (54)

 

Ultimele comentarii

lorena  acum 9 ani - 11 Martie 2013 01:18  

Se poate face si cu cartofi fierti si pui un pic de ul ei cand amesteci ouale asa e mai dietetica si e la fel de buna.Foarte interesant situl azi l-am descoperit si eu :) maine fac ciorba de burta pentru prima oara sa vedem ce o sa iasa ;)
 

bicustean  acum 9 ani - 20 Mai 2013 20:01  

Tare bine se face cu doubletta, nu se arde si se coace uniform! =P~
 

beatrice_fulger  acum 9 ani - 6 Noiembrie 2013 23:33  

incercati sa puneti 3 4 catei usturoi si 7-8 cubulete cascaval afumat.este foarte gustoasa ;)
 

Ioana  acum 9 ani - 7 Noiembrie 2013 08:42  

beatrice, cascaval afumat suna super, super bine. o sa-ti folosesc ideea data viitoare. merci!
 

elena  acum 8 ani - 20 Ianuarie 2014 15:36  

e foarte satioasa si se poate manca si calda si rece,dar se poate face si cu cartofi rasi pe razatoare,se rad doi cartofi mai maricei se storc dupa care se adauga sare piper dupa gust oule batute bine se amesteca cu cartofi rasi se pune putin ulei intr-o tigaie cat sa se unga toata tigaia se rastoarna in tigaia incalzita bine dupa care se da focul la mic se niveleaza cu o spatula si se lasa lafoc mic cat dorim derumenita,parerea mea cand incepe sa se dezlipeasca de pe marigini se poate rasturna cu ajutorul unei farfuri
 

Adriana  acum 8 ani - 10 Martie 2014 19:35  

Draga Ioana, m-am hotarat sa votez retetele pe care le-am testat. Insa pe unele nu le pot - ca de exemplu, pe aceasta. Care ne place mult! :)
 

Ioana  acum 8 ani - 10 Martie 2014 19:48  

se poate vota doar o reteta pe zi. maine vei putea vota iar orice reteta pe care nu ai mai votat-o :) daca nu e asa, sa-mi spui, insemana ca alta e problema.
 

Adriana  acum 8 ani - 11 Martie 2014 23:46  

Da, asa e! :-) Azi am putut vota! :-)
 

Emil   acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 22:37  

Sotia a lucrat in 2 baruri si un restaursnt mare , aici in Madrid . Nimeni nu pune , lamaie . Interesant ! Si noi facem mai mereu , e usor de facut si gustoasa , ?
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Decembrie 2015 11:11  

coaja de lamaie improspateaza usor gustul.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...