Omleta cu ciuperci si cascaval

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Omleta cu ciuperci si cascaval

Vezi cat de simplu e sa faci o omleta individuala cu ciuperci si cascaval. Omleta pufoasa si aspectuoasa pentru dimineti minunate.

Uite cum fac eu ca sa ma organizez mai bine: rad cascaval si il pun intr-o cutie cu capac; tai ciuperci felii si le pun intr-o punga; spal legatura de patrunjelul si o pun intr-un pahar cu apa la loc luminos. Pastrez totul, in afara de patrunjel, la frigider, rezista asa 2-3 zile fara probleme. Dimineata, cand sunt somnoroasa sau grabita, le am gata pregatite si totul merge mai repede si mai usor.

Ingrediente

2 oua
2 lingurite apa
2 ciuperci champignon
1 lingura cascaval razuit (am folosit cascaval de capra de la Five Continents)
1 lingura ulei
putin patrunjel tocat
sare, piper negru macinat

Portii: 1

  1. Se curata cupercile de picioruse. Se sterg palarioarele cu un servetel umed. Se taie felii foarte subtiri.
  2. Cascavalul se da pe razatoare.
  3. Se bat bine ouale cu apa, sare si piper dupa gust.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie mica (cca 16 cm diametru).
  5. Se adauga treptat feliile de ciuperci in tigaie si se prajesc cam 30 secunde, fiind subtiri se fac repede.
  6. Mai bateti de cateva ori ouale si turnati-le peste ciuperci. Imediat, cu o lingura, trageti ciupercile spre centru, fiindca au tentinda sa mearga spre margini.
  7. Dupa cateva secunde veti vedea ca marginile omletei se incheaga. Incepeti sa trageti marginile spre interior, astfel incat oul nefacut sa se scurga inspre margine. Repetati de jur imprejurul tigaii, pana cand terminati tot oul nefacut. La un moment data veti vedea ca oul nefacut nu se scurge singur spre margine si veti fi nevoiti sa inclinati tigaia ca sa-l fortati sa curga.
  8. Cand nu mai e decat putin ou nefacut deasupra, presarati cascavalul peste omleta. Acum puteti trece la pasul urmator, dar daca preferati omleta mai bine facuta si mai rumena, puneti un capac pe tigaie si lasati asa 1/2 minut.
  9. Transferati omleta din tigaie direct pe farfurie. Manevrati tigaia astfel incat omleta sa se plieze in doua.
  10. Presarati cu patrunjel si serviti imediat.

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

Violeta  acum 7 ani - 7 Aprilie 2015 14:03  

Buna Ioana,

Am o metoda foarte simpla si sigura pentru pliarea omletei la sfarsit. In momentul cand oul din mijloc nu e facut dar nu se mai poate scurge pe margini, pliez omleta direct in tigaie folosind o spatula. O mai las asa in tigaie cateva secunde dupa care o iau si o pun pe farfurie. Beneficiile plierii omletei direct in tigaie sunt 1- se face mult mai simplu decat manevrand tigaia deasupra farfurie (cu care eu aveam o mare problema :( ) si 2- oul nefacut sa va face imediat datorita caldurii degajate de cele doua parti ale omletei puse una peste alta. In felul acesta nu mai intorc omleta pe partea cealalta (care, iarasi era o problema pentru mine :).

Imi cer scuze pentru interventie. Nici pe de parte nu gatesc asa bine cum gatesti tu, dar iubesc retele tale. Apropo, arata si foarte bine!! :)
 

Ioana  acum 7 ani - 7 Aprilie 2015 14:21  

e foarte ok si asa, Violeta. deci o pliezi in tigaie si o scoti gata pliata.
e posibil sa fi avut probleme la scoaterea omletei din tigaie si plierea ei direct pe farfurie fiindca folosesti o tigaie cu pereti drepti (perpendicular pe fund) si nu o tigaie rotunjita?
 

Violeta  acum 7 ani - 7 Aprilie 2015 14:33  

E rotunjita, dar tot degeaba :). De fapt, se plia dar nu perfect cum as fi dorit eu. :)

 

Ioana  acum 7 ani - 7 Aprilie 2015 14:48  

ah, o perfectionista ca mine :)
 

Liviu  acum 7 ani - 15 Aprilie 2015 17:47  

Ce tigaie este si de unde se poate cumpara ?
 

Ioana  acum 7 ani - 16 Aprilie 2015 11:29  

tigaia am cumparat-o din Italia. se poate comanda online, iti scriu diseara siteul.
 

Ioana  acum 7 ani - 18 Aprilie 2015 18:01  

ups, am uitat sa-ti scriu in seara aceea, dar azi am folosit tigaia si mi-am amintit. linkul cu tigaile e acesta: [link]

tigaia mea de 16 cm e aceasta [link]
 

Cristina  acum 7 ani - 2 Octombrie 2015 08:46  

Neata :) am facut omleta de dimineata la 6 din 3 oua, intr-o tigaie ceva mai mare. O jumatate a mancat -o prietenul meu atunci ca trebuia sa plece la munca, iar restul am mancat eu la 8 (rece - spre deosebire de majoritatea omletelor a fost foarte buna)
Ioana, tine-o tot asa! Ai cumva si vreo reteta de ratatouille? Ca n-am reusit sa gasesc. Merci ;)
 

Ioana  acum 7 ani - 2 Octombrie 2015 09:52  

Cristina, asta ar fi: [link] Dar iti recomand varianta asta [link] este asemanatoare, dar e mai bine explicata si construita :)
 

Nicole  acum 4 ani - 28 Aprilie 2018 16:34  

Imi place tare mult ideea cu video -ul aratand modul de preparare ! Tocmai cautam o reteta pe site-ul tau ce include ciuperci pentru micul dejun. Am plecat sa o fac ! Multumesc Ioana!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...