Omleta rulata umpluta

Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Omleta rulata umpluta

Omleta umpluta cu toate bunatatile pe care le-am gasit in frigider duminica dimineata. A iesit super frumoasa si gustoasa. Sincer va spun, a iesit foarte diferita de ce aveam eu in gand in momentul in care m-am trezit si singurul  scop era sa mananc cat mai multe verdeturi crude. A iesit ceva demn de impartasit cu voi. Sper sa va placa si sa va incante farfuriile in diminetile de weekend!

Ingrediente

Omlete

3 oua
2 lingurite rase faina (cca 5-6 gr)
1 lingura apa sau lapte
sare
2 lingurite ulei

Crema de telemea

80 gr iaurt grecesc (10%)
40 gr telemea sau feta (de oaie)
2 ardei iuti murati (sau 1 ardei semi-iute bulgaresc)
1/2 ceapa ceapa rosie mica, tocata marunt
piper negru

Umplutura

2 lingurite za'atar
2 maini verdeturi asortate (amestec de spanac baby, valeriana, rucola)
1 avocado
8 frunze menta
1 lingura ulei masline

Decor

fulgi de chili
seminte de susan
za'atar
1 lingura ulei masline

Portii: 2

  1. Se freaca telemeaua sa nu mai fie bulgarasi si se adauga iaurtul. Se freaca bine ca sa devina cat mai cremos amestecul. Se adauga ardeii si ceapa tocate marunt. Se condimenteaza cu piper negru.
  2. Avocado se taie cubulete. Se presara cu putina sare. Se toaca menta fin.
  3. Se bat bine ouale cu putina sare. Se adauga faina si apa/laptele si se bate iar pana nu mai vedeti faina sau cocoloase. Se pune amestecul intr-o cana gradata. Ar trebui sa aveti cam 160 ml. Compozitia nu e groasa, ca cea de clatite, nici nu se vede ca s-a adaugat faina.
  4. Se incinge o tigaie antiaderenta de 25 cm diametru. Se unge cu putin ulei (cam 1 lingurita), ca atunci cand faceti clatite.
  5. Se toarna jumatate din amestecul de omleta (80 ml) in tigaie si se misca tigaia circular, ca la clatite. Veti vedea ca omleta se coaguleaza imediat. In caz ca scapati prea mult amestec in tigaie, nu-i problema, inclinati tigaia si cu o lingura scoateti excesul de deasupra si-l puneti inapoi in cana gradata. Ideea e sa faceti omleta subtire ca o clatita, altfel va fi greu de intors. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se intoarce omleta (cel mai usor o intoarceti cu mana, dupa ce desprindeti usor marginile cu un cutit bont) si se mai lasa 10 secunde pe partea a doua.
  6. Se muta omleta pe o farfurie (eu am pus servetel dedesubt) cu prima parte coapta (partea mai frumoasa) in jos.
    * culoarea omletei depinde de calitatea si sursa oualor; omeltele mele sunt facute cu oua de la tara
  7. Se repeta cu urmatoarea omleta.
  8. Se unge fiecare omleta cu jumatate din crema de telemea.
  9. Se presara pe ea 1 lingurita de za'atar.
  10. Se presara jumatate din menta tocata. Daca nu va place menta, poate fi inlocuita cu patrunjel sau marar.
  11. Se pune jumatate de avocado cubulete pe un capat al omletei. Se pun deasupra verdeturi (cat mai multe intra, dar sa puteti totusi rula omleta fara sa se rupa).
  12. Picurati peste verdeturi 1/2 lingura ulei. Rulati omleta strans. Daca o serviti imediat o taiati in doua pe diagonala. Daca o luati la pachet o lasati intreaga.
  13. Ungeti omleta cu putin ulei. Presarati cu fulgi de chili, inca putin za'atar si seminte de susan.
  14. Serviti imediat sau la temperatura camerei. Se poate impacheta si lua la pachet.

Prima omleta

Prima omleta

Omleta umpluta urmeaza sa fie rulata

Omleta umpluta urmeaza sa fie rulata

Omleta rulata umpluta

Omleta rulata umpluta

Comentarii (2)

 

Foarte ok reteta!  acum 5 ani - 7 Octombrie 2018 11:10  

Ieri dimineata am "cules" si eu din frigider tot felul de "chestii".De multa vreme fac un gen de omleta gasita pe net: [link] ii spun - Tamagoyaki, e foarte buna si arata excelent.Acum un an am gasit un recipient-tigaie unde fac destul de des Takoyaki: [link] o reteta foarte ok si rezultatul este pe masura.Reteta prezentata de catre tine este foarte in regula, o recomand tuturor.Felicitari pentru munca pe care o depui.O duminica frumoasa!
 

Ioana  acum 5 ani - 8 Octombrie 2018 11:52  

Imi place si mie omleta japoneza. Intr-adevar foarte buna si aspectuoasa.
Multumesc pentru sustinere!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...