Lamai in sirop

Categorii: Retete condimente, Retete cu fructe

 

Lamai in sirop
Pinterest

Nu stiu daca ati bagat de seama, dar micile placeri ne fac viata mai frumoasa. O mica placere este si acest borcan de lamai macerate pentru ceai sau salate.

Ingrediente
Lamai in sirop

3 lamai (sau orice alte citrice)
zahar tos fin

Portii: 1 borcan de 800 ml

Preparare
Lamai in sirop

  1. Pentru aceasta reteta ideal ar fi sa folositi lamai netratate, bio. Se gasesc in unele supermarketuri (Carrefour) si magazinele bio. Daca nu aveti astfel de lamai procedati astfel: le puneti intr-un bol cu apa fierbinte cat sa le acopere si in care dizolvati 1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu. Lasati sa stea asa 15 minute, apoi le spalati bine de tot in apa cu bicarbonat. Le spalati apoi sub jet de apa calda. Le stergeti bine cu un prosop aspru. Puteti folosi orice lamai doriti, chiar sa le mixati  (lamai, lamai Meyer, lime) sau puteti adauga alte citrice pentru un gust mai complex. Aici eu am folosit 2 lamai normale si 1 lamaie Meyer. In borcan puteti adauga si alte arome (1 fir de rozmarin sau menta, putina levantica, baton de scortisoara sau vanilie, o bucatica de ghimbir, un shot de rom sau cognac).
  2. Taiati lamaile rondele sau jumatati de rondele subtiri.
  3. In borcanul curat asezati un strat de lamai, apoi presarati un strat subtire de zahar fin, doar cat sa la acopere. Continuati sa alternati straturile pana umpleti borcanul. Puneti capacul si lasati borcanul la temperatura camerei pana tot zaharul umed (cca 1 ora).
  4. Puneti borcanul la frigider minim 24 ore. In acest timp, cand luati ceva din frigider si va amintiti de borcan, rasuciti-l pe toate partile ca sa ajutati zaharul sa se dizolve. A doua zi, lamaiele trebuie sa fie acoperite de un sirop transparent.
  5. Se pastreaza la frigider 1-2 saptamani.
 
Lamai in sirop - Strat de lamai

1. Strat de lamai

Lamai in sirop - Strat de zahar

2. Strat de zahar

Lamai in sirop - Pana umplem borcanul

3. Pana umplem borcanul

Lamai in sirop - Dupa 1 ora la temperatura camerei

4. Dupa 1 ora la temperatura camerei

Lamai in sirop - Dupa cateva ore la frigider

5. Dupa cateva ore la frigider

Lamai in sirop - Dupa 24 ore

6. Dupa 24 ore


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 10)  

 
loading...

Coaja de lamaie cu zahar

12 Ianuarie 2016

Coaja de lamaie cu zahar

Crema de lamaie

5 Februarie 2015

Crema de lamaie

Parfait cu lamaie

2 Iulie 2014

Parfait cu lamaie

 

 

Maria  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 11:58  

Re: Lamai in sirop

La multi ani!cu sanatate bucurii impliniri si la tot mai multe retete inspirate.
Si pentru maine daca acesta este numele tau
La multi ani!
 

Silvia  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 12:25  

Re: Lamai in sirop

Sa ai un an cu multe impliniri,sanatate si noroc.
Multumesc Ioana pentru reteta.
LA MULTI ANI! pentru ziua ta si Sf.Ioan sa te ocroteasca.
 

Claudia Mărginean  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 12:26  

Re: Lamai in sirop

vesel Super idee! Chiar imi doresc ,in zilele urmatoare o uriașă portie de salată de fructe.Cu aceste lamai si portocale,savoarea va fi si mai exotica!
Multumesc, si un an cāt se poate de bun, și prosper,Ioana!
 

Simona-Adina Hotea  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 12:48  

Re: Lamai in sirop

Un pont excelent, mai ales acum, dupa sarbatori, cānd tot ce as manca sau bea mi-as dori sa aiba lamaie... vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 14:44  

Re: Lamai in sirop

Maria, multumesc, sigur ca Ioana e numele meu real! vesel

Silvia, la multi ani si tie!

Claudia, ma bucur ca ti-e de folos ideea.

Simona, eu ma gandisem doar la aportul de vit. C acum cat e rece, dar ai dreptate, sunt bune pentru "degresat".
 

Cathy   acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 16:15  

Re: Lamai in sirop

LA MULTI ANI! vesel
 

Doinita  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 20:17  

Re: Lamai in sirop

LA MULTI ANI IOANA !
Sa ai un an minunat, cu sanatate, fericire si prosperitate !
Fie ca toate visele sa ti se implineasca !
Iti mulumim pentru ca ne faci viata mai placuta.
 

Cristina  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2015 22:47  

Re: Lamai in sirop

La multi ani pentru ziua onomastica de maine.
 

Ioana  acum 2 ani - 7 Ianuarie 2015 06:23  

Re: Lamai in sirop

Doinita, Cristina, va multumesc!
 

SIMBAD  acum 2 ani - 7 Ianuarie 2015 13:00  

La multi ani!

La multi ani Ioana!Sa fii sanatoasa si sa ne tii mereu in priza cu retetele tale!
 

Mima  acum 2 ani - 9 Ianuarie 2015 06:02  

Re: Lamai in sirop

La multi ani cu sanatate!
Marturisesc ca va citesc cu multa placere si am incercat deja unele dintre retetele dumneavoastra.
In ceea ce priveste lamaile in sirop,oare zaharul biologic brun nu ar fi de preferat zaharului alb?
Asta mai ales in conditiile in care folosim lamai biologice.
Va multumesc.
 

Ioana  acum 2 ani - 9 Ianuarie 2015 11:27  

Re: Lamai in sirop

sigur ca da, si zaharul brun merge.
 

Miruna  acum 2 ani - 2 Februarie 2015 22:07  

Re: Lamai in sirop

Buna,

O mica intrebare, daca sterilizez borcanul nu rezista si in camara? Noua ne place foarte mult ceaiul cu lameie si as face mai mult o data vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 3 Februarie 2015 09:20  

Re: Lamai in sirop

le poti tine in borcan sterilizat mai mult timp, dar tot in frigider. rezista mai bine.
 

Bianca  acum un an - 15 Noiembrie 2016 16:12  

Re: Lamai iun sirop

Dar daca folosesc miere in loc zahar?
Multumesc frumos.
 

Ioana  acum un an - 15 Noiembrie 2016 16:20  

Re: Lamai in sirop

nu am incercat, dar acum m-ai facut curioasa. sa-mi spui cum ti-a iesit!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus