Lamai Meyer

Tehnici in bucatarie

Reteta Lamai Meyer

Incercati lamaile Meyer!

Lamaile Meyer sunt un soi obtinut din incrucisarea lamailor cu mandarine/portocale. Sunt un pic mai dulci si mai putin acide decat lamaile clasice, avand si o usoara aroma de mandarina. Coaja este mai subtire si mai fina, iar cand sunt coapte are o tenta portocalie. Coaja miroase a lamaie, portocala si usoare note de iasomie. Parca nici nu sunt asa lunguiete fata de lamaile clasice, sunt mai rotunde. Mi s-au parut si mult mai suculente (am extras foarte mult suc dintr-o singura lamaie).

Se folosesc ca si lamaile clasice (in marinate, dressinguri, creme, prajituri etc), diferenta fiind in aroma pe care o dau preparatelor. Eu le vad potrivite in special pentru deserturi: limonade, creme (macarons cu crema de lamai Meyer!), tarte, checuri, parfait si biscuiti cu lamaie. Abia astept sa le folosesc in cat mai multe combinatii acum ca le-am gasit si la noi in aprozar.

Lamaile se pastreaza bine in sertarul de legume al frigiderului. Pe termen lung coaja se conserva cu zahar iar sucul se congeleaza.

Prima pe lista e o limonada rapida!

Comentarii (6)

 

Dana Onofrei  acum 10 ani - 2 Februarie 2014 15:13  

Intr-adevar sunt parfumate si au mult suc dar singurul minus sa spun asa e faptul ca nu prea merge data coaja pe razatoare; e foarte fina si moale..
 

Silvia  acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 11:55  

Este de retinut si speram sa le gasim mereu la magazin.
 

Ioana  acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 12:47  

Silvia am luat in weekend de la Kaufland lamai meyer! Multe!!!!
 

Silvia  acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 13:05  

Si cat timp tin?Sau sti o metoda de a le pastra?
 

Ioana  acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 13:17  

rezista multicel in lada frigiderului. si cand le simti ca se inmoaie un pic le razi coaja si o pui cu zahar in borcan, la frigider sau direct la congelator. sucul la fel, tine bine la congelator.
 

Silvia  acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 14:04  

multumesc.
:)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...