Coaja de lamaie cu zahar
Categorie: Tehnici in bucatarie

Mod de conservare a cojilor de citrice. Desi acum se gasesc lamai si portocale tot timpul anului, aceasta metoda e inca valabila atunci cand gasiti lamai mai speciale, care sunt sezoniere (lamai bio sau Meyer spre exemplu). De exemplu lamai Meyer se gasesc la noi in perioada decembrie-ianuarie. Ca sa ma pot bucura mai mult timp de aroma lor speciala, le-am conservat coaja cu zahar, iar sucul lor l-am congelat. Maine imi ajung cateva kg de lamai si portocale din Spania, asa ca voi proceda la fel cu ele.
Ingrediente
Coaja de lamaie cu zahar
20 lamai (medii)
20 linguri rase zahar
Preparare
Coaja de lamaie cu zahar
- Daca lamaile nu sunt bio se acopera cu apa fierbinte in care ati dizolvat 2 linguri bicarbonat de sodiu (acesta are rol de dezinfectare si de neutralizare a pesticidelor; sau puteti folosi otet in loc de bicarbonat). Se lasa sa stea 15 minute. Se freaca bine cu un burete, se clatesc in apa curata si apoi se freaca cu un prosop curat. Daca sunt bio, lamaile doar se spala cu apa fierbinte.
- Se da coaja lamailor pe razatoarea mica (o micro-razatoare e foarte eficienta chiar si pentru lamaile cu coaja subtire si fina, gen Meyer), fara a lua din partea alba.
- Se amesteca coaja rasa cu zaharul si se aseaza intr-un borcan curat. Se infileteaza capacul si se pastreaza la frigider. Dupa cateva zile veti observa ca amestecul s-a macerat (zaharul se topeste si coaja devine translucida; in poza se vede ca a inceput deja procesul de macerare pe fundul borcanului).