Lassi cu cardamom si apa de portocale

Ingrediente

600 gr iaurt natur
1/4 lingurita cardamom macinat
1/2 lingurita apa de flori de portocal
4 linguri apa (sau lapte)

Sirop

80 ml apa
50 gr zahar
1 priza sofran (sau turmeric; optional)

Portii: 3

  1. Se pune apa, zaharul si sofranul intr-o craticioara si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul complet, apoi se da focul la mediu si se mai fierbe 2 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el.
  2. Se pune intr-un blender iaurtul, siropul, cardamomul (puneti mai putin cardamom decat am specificat daca e proaspat macinat) si apa de portocale. Daca folositi iaurt mai gras adaugati si apa/laptele fiindca la final lassi trebuie sa aiba consistenta iaurtului de baut. Mixati timp de 1 minut.
    * daca faceti portii individuale mici puneti 200 gr iaurt, 3 linguri sirop, 1 varf bun cutit cardamom macinat, cateva picaturi apa de flori de portocal si 2 linguri de apa daca iaurtul e mai gras.
  3. Impartiti in pahare si serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...