Orzo cu ciuperci

Retete cu ciuperci Retete din Grecia Retete cu legume Retete cu paste Retete de post Retete simple

Reteta Orzo cu ciuperci

Mi-a placut foarte mult mixul de ciuperci congelate din care am facut saptamana trecuta aceste bruschette. Ieri am vrut sa-l folosesc un pic mai judicios din punct de vedere al costului retetei. Asa am ales sa gatesc acest giouvetsi in varianta de post (vegana). Din cauza ca restul ingredientelor pe care le-am adaugat langa ciuperci nu sunt scumpe, costul per portie se echilibreaza. Saptamana viitoare voi mai posta o reteta cu aceste ciuperci, o reteta cu iz italiano-frantuzesc si care va avea si putina carne.

Am si poze din timpul prepararii dar am uitat sa le uploadez, le voi adauga mai pe seara.

Ingrediente

200 gr orzo
1 punga mix de ciuperci congelate (450 gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
1 ceapa medie
3 catei de usturoi
50 vin sec (alb sau rosu)
200 ml passata
1 lingurita oregano uscat 
3 boabe ienibahar
1 foaie dafin
1 varf lingurita nucsoara macinata
5 fire de patrunjel
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Se caleste la foc mic ceapa tocata marunt in uleiul incins pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se stinge cu vin si se fierbe pana se evapora complet.
  2. Se adauga ciupercile congelate si se da focul pe mediu. Se lasa pana ciupercile sunt decongelate (verificati bucatile mai mari sa fie moi) si au lasat mult suc.
  3. Se adauga passata, oregano, ienibaharul, dafinul, nucsoara, sare si piper dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capacul pus, la foc mic timp de 15 minute.
  4. Se adauga 2 cani de apa (500 ml), patrunjelul tocat si inca putina sare (eu am mai pus 1 lingurita rasa) pentru ca vor veni pastele adaugate. Se aduce la fierbere si in acel moment se pune orzo pe toata suprafata oalei, se scutura oala sa se aseze uniform si se acopera cu capac. Se lasa la fiert inca 15-20 minute, tot la foc mic. Dupa 5 minute puteti amesteca usor in paste sa se distribuie mai bine in oala. Dupa 15 minute verificati pastele si daca sunt fierte, mancarea e gata. La final lichidul nu trebuie sa fi scazut de tot, e in regula sa ramana putin sos deasupra. Daca mancarea sta o vreme pana o serviti, oricum sosul se va absorbi de tot.

Mix de ciuperci congelate

Mix de ciuperci congelate

Adaugam ciupercile in tigaie

Adaugam ciupercile in tigaie

Fierbem pana ciupercile sunt decongelate

Fierbem pana ciupercile sunt decongelate

Adaugam passata si condimentele

Adaugam passata si condimentele

Sosul fiert

Sosul fiert

Adaugam apa si orzo

Adaugam apa si orzo

Orzo cu ciuperci

Orzo cu ciuperci

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 28 Martie 2014 20:47  

nu, e cu paste :)
 

MariAna  acum 10 ani - 29 Martie 2014 17:42  

Mmm, ce ne plac pastele orzo. Oricand ne salveaza reteta de pui cu paste. :-) O incercam si pe-asta curand.
 

Conelia  acum 10 ani - 30 Martie 2014 12:25  

Foarte bine arata reteta. Dar de unde gasesc paste orzo?
 

Ioana  acum 10 ani - 31 Martie 2014 11:22  

mi s-a spus ca la Mega Image se gasesc. sau la Barilla se numesc Risoni...
 

Flo  acum 10 ani - 31 Martie 2014 16:13  

Eu am cumparat si de la Lidl dar nu imi amintesc daca le gasesti tot timpul sau numai in timpul saptamanii italiene.
 

olga  acum 9 ani - 7 Decembrie 2014 20:37  

Delicioasa mancare.

Multumesc frumos, Ioana.
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Decembrie 2014 07:52  

sa-ti fie de bine!
 

Iulia  acum 8 ani - 20 Noiembrie 2015 18:39  

Excelenta!
O mancare de post deosebita. Are arome delicate si o textura foarte potrivita si pentru cei mai mici.

Multumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Noiembrie 2015 09:16  

cu drag, Iulia!
 

Daniela  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 18:48  

fratilor,pasta scurta in forma de boabe de orez se numeste rissone,dar parca i mai frumoasa limba noastra romaneasca bat o vina!...si ca sa fiu in trend,retetele sunt cool!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...